Продукти:
• 100 г зрял фасул
• 100 г къси макарони
• 150 г млад грах
• 250 г спанак
• 1 голяма глава лук
• 1 стрък праз
• 1 картоф
• 2 моркова
• 3 с.л. зехтин
• 2,5 л месен бульон
• 1 щипка захар
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден го изплакваме, наливаме 2-3 ч.ч. от бульона и варим около 1 час на тих огън.
Нарязваме праза и лука на ситно и ги задушаваме в мазнината заедно с нарязаните на кубчета картоф и моркови. След десетина минути сипваме фасула и наливаме останалия бульон.
Захлупваме и варим още 1 час. После слагаме нарязания спанак, магароните и граха, подправяме с черен пипер, захар и сол и доваряваме супата.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...