Кулинарни рецепти » Супа Жулиен

 Супа Жулиен
/Франция/

Продукти: (за 4 порции)

• 1 ряпа
• 1 стрък праз
• 2 моркова
• 1 глава лук
• 100 г лапад
• 150 г зелен боб
• 50 г грах
• 40 г краве масло
• 60 г сметана
• 1,5 л месен бульон
• магданоз, копър
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме зеленчуците на тънки ивички. Задушаваме ги леко в маслото, наливаме бульона и варим супата на слаб огън, докато зеленчуците омекнат.

Непосредствено преди сервиране застройваме със сметаната, подправяме с черен пипер и поръсваме със ситно нарязани копър и магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало