Продукти: (за 4 порции)
• 1 ряпа
• 1 стрък праз
• 2 моркова
• 1 глава лук
• 100 г лапад
• 150 г зелен боб
• 50 г грах
• 40 г краве масло
• 60 г сметана
• 1,5 л месен бульон
• магданоз, копър
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зеленчуците на тънки ивички. Задушаваме ги леко в маслото, наливаме бульона и варим супата на слаб огън, докато зеленчуците омекнат.
Непосредствено преди сервиране застройваме със сметаната, подправяме с черен пипер и поръсваме със ситно нарязани копър и магданоз.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...