Продукти:
• 1 краставица
• 1 глава лук
• 4 скилидки чесън
• 1 с. л. брашно
• 1 к. ч. кисело мляко
• 2 с. л. масло
• 1 кубче зеленчуков бульон
• черен пипер, копър, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме краставицата и я нарязваме на кубчета. Настъргваме главата лук, а скилидките чесън стриваме с 1 щипка сол. Прибавяме ги към краставицата, наливаме 4-5 ч.ч. вода, слагаме бульона и сваряваме супата.
Размиваме брашното с киселото мляко, добавяме го към супата и я оставяме да ври 5-6 минути, докато се сгъсти. Накрая опитваме на сол, заливаме с разтопеното масло и поръсваме с черен пипер и наситнен копър.
Поднасяме супата охладена заедно с филийки ръжен хляб, леко запържени в масло.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...