Продукти: (за 8 порции) • 2-3 глави червено цвекло • 1 ч.ч. булгур • 3-4 с.л. олио • 1 корен магданоз • 1 глава целина • 1 глава лук • 1 стрък праз • 5-6 сушени гъби • 1 дафинов лист • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • 1 с.л. ситно нарязан копър • мащерк...
Продукти: (5-6 порции) • 1 ч.ч. черен боб • 1 глава лук • 1 резен целина • 1 глава лук • 1 червена чушка • 2 домата от консерва • 2-3 скилидки чесън • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 4-5 с.л. сметана • босилек, риган, мащерка • сол Начин на приготвяне:...
Продукти: (за 8-10 порции) • 150 г юфка • 2 глави лук • 2 моркова • 1 връзка зелен лук • 2 тиквички • 1 глава целина • 150 г зелен фасул • половин пакетче краве масло • 1 скилидка чесън • 2-3 с.л. настърган кашкавал • джоджен • сол Начин на пригот...
Продукти: (за 4 порции) • 1 алабаш • 1 ч.ч. прясно мляко • 4 с.л. брашно • 3 с.л. олио • индийско орехче • сол Начин на приготвяне: Нарязваме алабаша на кубчета и го пущаме в 1 л вряща подсолена вода. Щом омекне застройваме супата с размитото в горещото ...
Продукти: (за 4 порции) • 600 г тъмна бира • 600 г прясно мляко • сок от половин лимон • 2 жълтъка • канела • захар • сол Начин на приготвяне: Прибавяме лимоновия сок към бирата и загряваме. Разбиваме жълтъците смесваме ги с горещото мляко и кане...
Продукти за 4 порции: • 1 малка глава карфиол • 3-4 с.л. краве масло или маргарин • 1 ч.ч. прясно мляко • 2 с.л. грис • лимонов сок • копър, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Накъсваме карфиола на розички и го сваряваме в подсолена вода. Изваждаме и ...
Продукти: (за 4 порции) • 2 с.л. брашно • 1/2 ч.л. счукан ким • 4 ч.ч. вода • 2 яйца • 5-6 с.л. сметана • лимонов сок • сол Начин на приготвяне: Разбъркваме брашното със счукания ким и го изсипваме в разтопеното масло. Запържваме го до златисто, след к...
Продукти: (за 4 порции) • 1 с.л. олио • 30 г краве масло • 1 с.л. ситно нарязан лук • 1 връзка корени за супа • 1 с.л. брашно • 2 с.л. овесени ядки • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • сол Начин на приготвяне: Изпържваме ситно нарязания лук в загрята...
Продукти: (за 4 порции) • 40 г краве масло • 40 г брашно • 4 ч.ч. силен месен бульон • 2 с.л. шери • черен пипер, сол За топчетата: • 2 твърдо сварени яйца • 30 г краве масло • 30 г настърган пармезан • черен пипер, сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 4 порции) • 1 глава лук • 1 морков • 1 парче целина • 4 домата • 1 с.л. олио • 2 с.л. разтопено краве масло • 1 л месен бульон • 100 г дребна юфка • 4 с.л. настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Попарваме дом...
Продукти: (за 4-5 порции) • 300 г соя • 3 с.л. олио • 2 глави лук • 2 с.л. брашно • 1 с.л. оцет • черен и червен пипер • магданоз • сол Начин на приготвяне: Измиваме соевите зърна и ги оставяме една нощ в подсолена вода. На другия ден изхвърляме вода...
Продукти: • 500 г спанак • 1 глава лук (1 стрък праз) • 1-2 с.л. зехтин • 1 л месен бульон • 1 к.ч. прясно мляко • 1-2 с.л. краве масло • 1 жълтък • индийско орехче • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на ситно и го запържваме в с...
Продукти: • 6 скилидки чесън • 40 г гъша мас • 2 яйца • 1 филия бял хляб • черен пипер, сол • мас за пържене Начин на приготвяне: Изпържваме счукания чесън в гъшата мас, наливаме 6 ч.ч. вода и варим няколко минути. Разбиваме белтъците на сняг, прибавяме ...
Продукти: • 400 г сварен бял боб (дребен) • 1 тъмнозелена тиквичка • 100 г зелен фасул • 3-4 домата • 1 стрък праз • 2 скилидки чесън • 1 шепа натрошено фиде • 1-2 с.л. зехтин • 1,5 л зеленчуков бульон • 3 с.л. зелено песто • черен пипер, сол Начин ...
Продукти: • 500 г червено цвекло • 2-3 с.л. мазнина • 1 с.л. брашно • 6 ч.ч. бульон • лимонов сок, сол Начин на приготвяне: Обелваме цвеклото, настъргваме го на едро ренде и го запържваме в мазнината. Поръсваме брашното, наливаме бульона и варим, док...
Продукти: (за 4 порции) • 3-4 скилидки чесън • 4 домата • 1,5 л вода • 2 с.л. олио • 4 филийки бял хляб • 3 жълтъка • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Счукваме чесъна и го изпържваме в мазнината до пожълтяване. Прибавяме попарените и обелени д...
Продукти: • 1 глава чесън • 1 глава кромид лук • 2 с.л. олио • 100 г ориз • 1 л зеленчуков бульон • 1 ч.ч. прясно мляко • 150-200 г кашкавал • 1 щипка червен пипер • черен пипер и сол Начин на приготвяне: Нарязваме на ситно чесъна и кромида и запър...
Продукти: (за 4-5 порции) • 500 г млада бакла • 5-6 стръка зелен чесън • 1 връзка зелен лук • 4 с.л. олио • 2 яйца • 1 с.л. оцет • черен и червен пипер • джоджен, копър, магданоз • сол Начин на приготвяне: Измиваме баклата, подсушаваме и я претрива...
Продукти: (за 4 порции) • 250 г бамя • 1 глава лук • 1 голям домат • 1 ч.л. брашно • 2 с.л. олио • 1 к.ч. кисело мляко • 2 яйца • магданоз, копър • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Почистваме бамята, измиваме я добре и я заливаме с 1 л студ...
Продукти: (за 4-6 порции) • половин прясна зелка • 1 парче целина • 3 картофа • 1 морков • 2 домата • 1 с.л. брашно • 1 яйце • 1 к.ч. разтопено краве масло • магданоз, сол Начин на приготвяне: Нарязваме целината и моркова на малки кубчета и ги запъ...
Продукти: (за 5 порции) • 2-3 стръка праз • 1 к,ч. Ориз • 500 мл зелев сок • 500 мл вода • 1 к.ч. олио • червен пипер Начин на приготвяне: Нарязваме праза на дребно, сипваме го в сгорещеното олио, поръсваме с червен пипер и задушаваме. Щом празът п...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г пресен зелен фасул • 1 глава лук • 2 домата • 3 с.л. олио • 4-5 зелени джанки • 1 ч.л. брашно • 1-2 скилидки чесън • чубрица • магданоз • сол Начин на приготвяне: Нарязваме фасула на малки парченца. В 1 л вря...
Продукти: (за 5 порции) • 350 г картофи • 60 г лук • 50 г ориз • 3-4 с.л. олио • 1/2 ч.л. червен пипер • черен пипер • магданоз • сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на ситно и го задушаваме на слаб огън в олиото и 1-2 с.л. вода. Поръсваме с черв...
Продукти: (за 4 порции) • 4-5 картофа • 3 стръка праз • 3 с.л. олио • 1 връзка киселец • 2 жълтъка • магданоз • сол Начин на приготвяне: Нарязваме бялата част на праза на ситно и я задушаваме в 2 с.л. олио. Прибавяме нарязаните картофи, наливаме 1 л то...