Продукти: (за 4 порции)
• 2 с.л. брашно
• 1/2 ч.л. счукан ким
• 4 ч.ч. вода
• 2 яйца
• 5-6 с.л. сметана
• лимонов сок
• сол
Начин на приготвяне:
Разбъркваме брашното със счукания ким и го изсипваме в разтопеното масло. Запържваме го до златисто, след което прибавяме водата и бъркаме с тел, докато заври. Варим супата 10 мин на слаб огън.
Застройваме я с яйцата, разбити със сметаната, посоляваме и подкиселяваме с лимонов сок. Поднасяме супата с препечени хлебни кубчета.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...