Продукти: (за 4 порции)
• 2 с.л. брашно
• 1/2 ч.л. счукан ким
• 4 ч.ч. вода
• 2 яйца
• 5-6 с.л. сметана
• лимонов сок
• сол
Начин на приготвяне:
Разбъркваме брашното със счукания ким и го изсипваме в разтопеното масло. Запържваме го до златисто, след което прибавяме водата и бъркаме с тел, докато заври. Варим супата 10 мин на слаб огън.
Застройваме я с яйцата, разбити със сметаната, посоляваме и подкиселяваме с лимонов сок. Поднасяме супата с препечени хлебни кубчета.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...