Кулинарни рецепти » Ястия с дреболии и колбас » Ястия с дреболии

Ястия с дреболии и колбас:

Пълнени телешки далаци

Продукти: (за 5 порции) • 5 телешки далака /около 800 г/ • 250 г кайма /смес/ • 250 г несмляно свинско месо • 2 к.ч. олио • 5 глави лук • 5 лютиви чушки • магданоз, джоджен • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Измиваме далаците и в средата от една...

Пълнено телешко шкембе

Продукти: • 1 кг сварено телешко шкембе • 350 г кайма • 1 глава лук • 1 яйце • 1 с.л. галета • 2 с.л. ориз • 1 морков • 1 парче целина • 2 корена от магданоз или пащърнак • 2-3 с.л. масло • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Пригот...

Пълнено шкембе

Продукти за 4-6 порции: • 1 кг шкембе • 3-4 с.л. свинска мас • 300 г месо • 300 г черен дроб • 300 г бъбреци • 1 глава лук • 1 стрък праз • 2 сварени картофа • 1 филия сух бял хляб • 1 яйце • 1 ч.л. червен пипер • чубрица, сух джоджен • черен пипер,...

Пържен език

Продукти: (за 4-5 порции) • 3-4 свински езика • 1 връзка корени за супа • 1 дафинов лист • 2-3 зърна бахар • 1 яйце • 1 ч.ч. бяло вино • 1 глава лук • черен пипер на зърна • смлян черен пипер • оцет, магданоз, сол • олио за пържене Начин на приготвя...

Пържен телешки мозък

Продукти: (за 4 порции) • 500 г мозък (телешки или говежди) • 1 с. л. брашно • 1/4 ч. ч. разтопено краве масло • 2 с. л, галета • 4 домата • магданоз, копър • оцет, сол За пюрето: • 10 картофа • 1 с. л. разтопено краве масло • 1 яйце • 1/2 ч. ч....

Пържени агнешки чревца

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг агнешки чревца • 2 яйца • 2 с.л. брашно или галета • сол Начин на приготвяне: Внимателно обръщаме червата, измиваме ги и ги сплитаме на няколко плетеници. Измиваме добре плетениците в студена вода, без да ги разплитаме, посоляв...

Пържено шкембе

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг телешко шкембе • 1 пакетче краве масло • сол • брашно за замазване на капака. Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме добре шкембето и посоляваме. Слагаме го в разлата тенджера, заливаме със студена вода, захлупваме добре и ...

Пържоли от телешки дроб

Продукти: (за 6 порции) • 1 кг телешки черен дроб • 2-3 с.л. брашно • 1-2 с.л. галета • 2 яйца • 2-3 с.л. мас или олио • сол, черен пипер • картофено пюре или пържени картофи за гарниране Начин на приготвяне: Изтриваме дроба с чиста кърпа, отстраняваме...

Ранга-ранга

Продукти: (за 4-5 порции) • 500 г телешко шкембе • 2 кг картофи • 1 к.ч. олио • 1 ч.л. червен пипер • 3 червени чушки • 1 глава лук • 2 домата • сол Начин на приготвяне: Сваряваме шкембето и го нарязваме на ивички. Обелваме картофите, нарязваме...

Рула от черен дроб с ябълки

Продукти: (за 4 порции) • 500 г черен дроб • 1 глава лук • 4 ябълки • 200 г пушени гърди • 5-6 с.л. олио • 1 дафинов лист • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в мазнината и малко вода. Почистваме черния д...

Руло от телешко шкембе

Продукти за 8 порции: • 1 кг сварено телешко шкембе • 300 г телешка кайма • 1 малка глава лук • 1 връзка корени за супа • 1 яйце • 2 с.л. ориз • 2 ч.л. доматено пюре • четвърт пакетче краве масло • 4 с.л. счукана галета • 2 с.л брашно • 1 к.ч. вино • 3...

Сарма-кебап от агнешки дреболии

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг агнешки дреболии • 1/2 ч.ч. олио • 3 връзки зелен лук • 1 връзка магданоз • 1/2 ч.л. лимонен сок • 1/2 ч.ч. ориз • джоджен • черен и червен пипер • сол • 1 агнешко було • 2 ч.ч. прясно мляко • 3 яйца Начин на приготвя...

Сарми от агнешко дроб

Продукти: (за 8 порции) • 1 агнешко сърце • по 1 черен и бял агнешки дроб • 2 агнешки ципи • 2 връзки пресен лук • 250 г спанак • 1 к.ч. ориз • 1ч.ч. прясно мляко • 6-7 яйца • черен и червен пипер • магданоз, сол Начин на приготвяне: Измиваме до...

Свински дроб на фурна

Продукти: (за 5 порции) • 1 кг свински черен дроб • 1 к.ч. мазнина • 6-7 глави лук • сол Начин на приготвяне: Почистваме дроба от ципи и кръвоносни съдове, нарязваме го и го измиваме. Попарваме парчетата с вряща вода, отцеждаме, посоляваме, заливаме с мазнин...

Свински дроб с винен сос

Продукти: (за 4 порции) • 700 г свински дроб • 1 к.ч. олио • 2 с.л. брашно • 1 к.ч. бяло вино • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме дроба на по-дебели филии, поръсваме с черен пипер и пържим в сгорещената мазнина, а след това посолява...

Свински крачета в гювече

Продукти: (за 4 порции) • 4 свински крачета • 200 г наденица /по възможност домашна/ • 1 ч.л. червен пипер • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Измиваме крачетата и ги сваряваме много добре в подсолена вода. След това ги обезкостяваме и разпределяме месот...

Свински уши на фурна

Продукти: (за 4 порции) • 500 г сварени свински уши • 100 г краве масло • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 100 г кашкавал • горчица, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме добре сварените уши /които при нужда доваряваме с малко вода и корен...

Свинско шкембе по холандски

Продукти: (за 4-5 порции) • 1 кг свинско шкембе • 3-4 скилидки чесън • 30 г краве масло • 500 мл бульон • 250 мл сухо бяло вино • 150 г сушени кайсии • 3 с.л. ябълков сок • 3 връзки пресен лук • 3 с.л. соев сос • 2 с.л. кайсиев конфитюр • 2-3 листа индриш...

Свинско шкембе с гъби

Продукти: • 600 г свинско шкембе • 1 дафинов лист • 3 зърна черен пипер • 1 глава лук • 2 зърна бахар • 300 г гъби • 30 г брашно • 40 мл коняк • 40 г домашна лютеница • 2 кисели краставички • олио и подправки на вкус Начин на приготвяне: Залив...

Специалитет в гювече

Продукти: (за 4 порции) • 600-700 г телешко шкембе • 2-3 свински крачета • 150-200 г салам “Петрохан” /или луканков салам/ • 1 ч.л. червен пипер • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Заливаме нарязаните по-едро шкембе и крачета с вода, посоляваме и варим ...

Суфле от мозък

Продукти: (за 2-3 порции) • 300 г телешки мозък • половин пакетче краве масло • 2 яйца • 2 с.л. брашно • 1 к.ч. прясно мляко • 150 г кашкавал • настъргано индийско орехче • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Изкисваме мозъка и го сваряваме в малко ...

Сърца на фурна

Продукти: (за 4-6 порции) • 2 свински или телешки сърца • 150 г сланина или пушени гърди • 1 с.л. олио • 1 глава лук • 1 лимон • 1/2 к.ч. бяло вино • 1 с.л. брашно • няколко зърна черен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме сърцата в подсолена...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. брашно • 1 с.л. доматено пюре • чубрица • сол Начин на приготвяне: ...

Телешка глава в шкембе

Продукти: • 1 телешка глава • 1 телешко шкембе • 1 кг кайма • 100 г солена сланина • 1.5 кг стар лук • 4 моркова • 1 глава чесън • 3 к.ч. олио • 1 к.ч. бяло вино • 2 ч.л. червен пипер • 15 зърна черен пипер • 4 ч.л. смлян черен пипер • магданоз, сол ...

назаднапред
Начало