Продукти: (за 4 порции) • 4-5 овчи езика • 150 г сланина • 3-4 главички лук • 2-3 с.л. зехтин • сокът от половин лимон • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Сваряваме езиците, обливаме със студена вода и веднага ги обелваме. Нарязваме ги на тънки ивички...
Продукти: (за 4 порции) • 4-5 езика • 3 с.л. краве масло • 150 г настърган кашкавал • 1-2 с.л. галета • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Сваряваме езиците, обливаме със студена вода и ги обелваме. Още топли ги нарязваме на филии и леко ги запържваме в...
Продукти: (за 4 порции) • 800 г телешки език • 1-2 връзки корени за супа • 4 яйца • 1-2 с.л. галета • сол • олио за пържене За соса: • 1-2 корена хрян • 1 ябълка • 1 филийка сух бял хляб • 2 с.л. оцет • 1 ч.л. захар • сол Начин на приготв...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г телешки или свински мозък • 1 връзка корени за супа • 3 яйца • 1 к.ч. прясно мляко • 3-4 с.л. брашно • половин пакетче краве масло • 1 с.л. олио • 1 дафинов лист • лимонов сок, оцет • магданоз, черен пипер, сол Начин на...
Продукти: (за 4-5 порции) • 400-500 г телешки или свински черен дроб • 2 глави лук • 30 г /1 бучка/ краве масло • 1-2 с.л. брашно • 1-2 с.л. галета • 1 лимон • картофено пюре • черен пипер, горчица, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Поч...
Продукти: (за 4 порции) • 600 г телешко шкембе • 1 глава лук • 2-3 с. л. брашно • 3 яйца • 1 бучка маргарин • 1 ч.л. доматено пюре • галета за овалване • сол, черен пипер • 4-5 с. л. мазнина за пържене • 3-4 с. л. настърган кашкавал за поръсване Начи...
Продукти: (за 4 порции) • 4 свински крачета • 2 яйца • 1 с.л. брашно • 1 ч.ч. олио /или разтопена свинска мас/ • 1 морков • 1 глава лук • 1 парче целина • сол Начин на приготвяне: Сваряваме крачетата в 1 л вода, към която сме прибавили 1 с.л. морска ...
Продукти: (за 5 порции) • 500 г свински уши • 3 яйца • 1 ч.ч. бира • 5 с.л. брашно • 1 ч.ч. олио • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата, прибавяме към тях бирата и постепенно при непрекъснато бъркане сипваме брашното, посолява...
Продукти: • 1 шкембе • 2-3 яйца • 1-2 с. л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме шкембето. Сваряваме го в подсолена вода и го нарязваме на по-едри парчета. Разбиваме яйцата с брашното и малко сол. Потапяме всяко парче...
Продукти: (за 4 порции) • 1 телешки език • 1 филия сух бял хляб /без кората/ • 1 ч.ч. прясно мляко • 1 глава лук • 2 с.л. олио • 3 яйца • 1 ч.ч. настърган кашкавал • половин пакетче краве масло • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Свар...
Продукти: (за 1 порция) • 1 агнешка главичка • 3-4 скилидки чесън • 1 филия сух бял хляб • 2 с.л. свинска мас • 2 с.л. олио • половин лимон • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Измиваме главичката и я разцепваме на две, така че в нея да ост...
Продукти: (за 4 порции) • 4 овнешки езика • 3-4 с.л. свинска мас • 1 глава лук • 1 к.ч. бяло вино • 2-3 моркова • 2-3 картофа • червен пипер, сол Начин на приготвяне: Пущаме езиците във вряща вода, киснем ги 10 мин и после им обелваме кожицата. В...
Продукти: (за 4 порции) • 1 кг черен дроб • 200 мл бяло вино • 2 с. л. брашно • половин пакетче краве масло • 2 ч. ч. вода • 100 г кисело мляко • 3 кисели краставички • 1 дафинов лист • сол, копър, магданоз Начин на приготвяне: Почистваме дроба от ж...
Продукти: (за 5 порции) • 750 г сърца • 1 глава лук • 50 г шунка • 2-3 с.л. галета • 1 яйце • 30 г краве масло • 1 пакет замразена зеленчукова смес • 1 ч.ч. бира • 1 ч.ч. вода • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Накисваме сърцата за 1 час в по...
Продукти: • 8 пиперки за пълнене • 800 г сърца • 1-2 глави лук • 2 моркова • 1 ч.ч. ориз • 1 к.ч. олио • 2 с.л. доматено пюре • черен и червен пипер • чубрица, сол Начин на приготвяне: Почистваме сърцата от ципите, прекарваме ги през месомелачка и ...
Продукти: (за 6-8 порции) • 500-600 г бъбреци • 2-3 ч.ч. айрян • 2 глави лук • 500 г арпаджик • 1 скилидка чесън • 2-3 домата • 3-4 с.л. олио • 3 с.л. брашно • 1 с.л. доматено пюре • 2 ч.ч. бульон • 1 ч.ч. вино • 1 с.л. оцет • 1 дафинов лист • сол ...
Продукти: (за 4 порции) • 1 кг свински крачка • 750 г дребен лук /арпаджик/ • 1-2 глави лук • 6-7 с.л. свинска мас • 1 ч.л. червен пипер • 1 с.л. доматено пюре • 1-2 моркова • 1 к.ч. червено вино • 1 дафинов лист • 1 голяма глава чесън • 1 равна с.л. бра...
Продукти: (за 6 порции) • 500 г свински черен дроб • 300 г свинско шкембе • 2 големи глави лук • 1 скилидка чесън • 2-3 стръка градински чай • 1/2 ч.л. индийско орехче • 2 средно големи яйца • 125 г галета • 1 свинско було • 150 мл телешки бульон • сол, ...
Продукти: (за 4 порции) • 1 телешки далак • 300-400 г свинско месо от бута или свинско филе • 1-2 глави лук • 1-2 моркова • 1 ч.л. доматено пюре • 1-2 с.л. червено вино • сол Начин на приготвяне: От тъпата страна на далака правим разрез с остър нож, та...
Продукти: • 1 телешки далак • 250 г крехко месо без кокал • 2-3 малки глави лук • 3-4 с. л. олио • 50 масло • червен и черен пипер • чубрица • сол Начин на приготвяне: Измиваме добре далака и го разрязваме по дължина, без да прекъсваме, посоляваме го...
Продукти: (за 4 порции) • 1 по-голям език • средата на 3 филии стар бял хляб • 1 к.ч. прясно мляко • 60 г краве масло • 2 яйца • 4-5 с.л. сметана • 1 щипка настъргана лимонова кора • 10 зърна черен пипер • 1 щипка захар • сол, магданоз Начин на приго...
Продукти: (за 2 порции) • 1 млад телешки език • 1 морков • 1 парче целина • 1 глава лук • 1-2 с.л. разтопено краве масло • 1 с.л. оцет • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Измиваме езика и го варим до омекване в подсолена и подкиселена вода заедно с...
Продукти: (за 5 порции) • 300 г агнешки шкембенца • 300 г шарденчета • 750 г дреболии /бял и черен дроб, момици/ • 1 пакетче краве масло • 2-3 връзки пресен лук • 1 к.ч. ориз • 1 с.л. брашно • сол, черен пипер, джоджен Начин на приготвяне: В сгорещен...
Продукти: (за 5-6 порции) • 15-20 картофа • 1 телешки мозък • 125 г шунка • 1 глава лук • 3 яйца • 3-4 с.л. прясно мляко • 40 г краве масло • настъргана лимонова кора • черен пипер, магданоз, сол Начин на приготвяне: Сваряваме мозъка в подсолена во...