Кулинарни рецепти » Ястия с месо » Ястия на фурна

Ястия с месо:

Агнешко шоп-кебап

Продукти: • 1 кг агнешко месо от бутчето • 5-6 пиперки Сиврия • 2 връзки пресен лук • 1 к.ч. разтопено краве масло • 1 ч.ч. кисело мляко • 3 яйца • 1 ч.л. червен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на хапки и го слагаме в глинен гювеч з...

Андалузки бифтеци

Продукти: (за 4 порции) • 4 бифтека • 2 патладжана • 120 г шунка • 3 домата за заливката • 4 големи домата за пълнене • 120 г задушен ориз • 2 глави лук • 20 г краве масло • 2-3 с.л. зехтин • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Намазваме леко н...

Апетитни празнични гювечета

Продукти: (за 5 гювечета) • 15 кебапчета • 500 г крехко свинско месо • 500 г гъби • 2 глави лук • 1 шепа бамя • половин връзка магданоз • 3-4 стръка джоджен • 2 зрели домата • 1/2 ч.ч. олио • 1 ч.л. червен пипер • черен пипер, сол Начин на приготвяне...

Арабско кюфте

Продукти: • 500 г телешка кайма • 3-4 глави лук • 1 китка магданоз • 3-4 домата • 50-60 г краве масло • кимион, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Смесвате каймата със ситно нарязаните лук и магданоз, смления черен пипер и кимиона. Посолявате и оформя...

Ароматен свински джолан

Продукти: • 1 свински джолан • 3 с.л. майонеза • 100 мл червено вино • 1/2 с.л. къри За шпиковане: • 50 г меко краве масло • 1 ч.л. червен пипер • половин глава лук • 3 настъргани скилидки чесън • 2 с.л. олио • сол, магданоз Начин на приготв...

Ароматно печено

Продукти: (за 4 порции) • 8 котлета от шилешко месо • 1 глава лук • червен и черен пипер • мащерка и розмарин (могат да се заменят с чубрица) • сол Начин на приготвяне: Котлетите поръсваме със стритите подправки. Слагаме ги в тава, заливаме с 1 ч.ч. вряла в...

Балканска кралица

Продукти: (за 4 порции) • 800 г телешко (агнешко) месо • 5-6 глави лук • 4-5 скилидки чесън • 1 ч.ч. бяло вино • 6-7 с.л. мас • 1 връзка магданоз • 1 ч.л. червен пипер • 1 люта чушка • сол Начин на приготвяне: Месото измиваме и подсушаваме с кърпа. ...

Балкански специалитет

Продукти: (за 4 порции) • 800 г месо от младо теле • 4-5 глави лук • 4-5 скилидки чесън • 1 ч.ч. бяло вино • 6-7 с.л. свинска мас • 1 връзка магданоз • 1 ч.л. сладък червен пипер • сол Начин на приготвяне: Измиваме месото и го подсушаваме с кърпа. Шпе...

Беломорска мусака

Продукти: (за 4-5 порции) • 500 г телешка кайма • 2 глави лук • 2-3 скилидки чесън • 3-4 патладжана • 5 домата • 100 г краве сирене • 2 с.л. олио • 1 к.ч. червено вино • 1 ч.л. доматено пюре • 1 ч.л. стрит сух джоджен • 1/2 ч.л. черен пипер • сол Н...

Боб по португалски

Продукти: • 500 г шарен боб • 1 голям пушен кокал с малко месо • 1 връзка корени за супа • 100 г доматено пюре • 250 г макарони • 50 г кашкавал • 2 глави лук • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Накисваме боба в студена вода за 1 нощ. После го сва...

Бряговска мусака

Продукти: • 1 кг свинско месо • 50 мл олио • 1 глава лук • 1 свинско було • 1 ч.ч. бяло вино • 1/2 ч.ч. зелев сок • черен пипер, кимион,сол Начин на приготвяне: Накълцваме месото на малки парченца. Омесваме го с подправките, нарязания лук и олиото и ...

Бургери

Продукти: (за 4 порции) • 50 г сланина с месо • 1 глава лук • 1 скилидка чесън • 1 с.л. зехтин • 4 месести домата • 1 с.л. люта подправка (чили, лют червен пипер, стрити люти чушлета и др.) • 1 връзка босилек • 200 г кашкавал • сол, черен пипер Начин на...

Бърза вечеря

Продукти: • 750 г кайма • 1 и 1/2 филии сух хляб • 300 мл прясно мляко • 3 глави лук • 4-5 с.л. олио • 5 яйца • 2 с.л. счукани бадеми (фъстъци) • сокът от 1 и 1/2 лимон • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в част от млякото, а ситно нарязания...

Бьоф а ла мод

Продукти: (за 6-8 порции) • 1 кг говеждо месо от бута • 150 г сланина • сол, черен пипер • 1 щипка настъргано индийско орехче • 1 дафинов лист • 1 глава лук • 1 ч.ч. червено вино • 3 с.л. оцет • лимонов сок • 200 г краве масло Начин на приготвяне: ...

Вайсбратен

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг свинско филе • 2-3 лимона • краве масло (олио) • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Измиваме добре филето, посоляваме, подправяме с черен пипер и плътно покриваме с резенчета лимон. Увиваме в намазнено фолио и печем на силн...

Варено месо със зеленчуци в гювечета

Продукти: (за 6 порции) • 1 кг телешко месо • 1 буркан стелиризиран гювеч • 5-6 глави лук • 1 кг картофи • 1 к.ч. олио • магданоз, сол За заливката: • 2 яйца • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. брашно Начин на приготвяне: Сваряваме месото в под...

Варненски тюрлю-гювеч

Продукти: (за 5 порции) • 750 г телешко месо с бъбреците • 1 пакетче краве масло • 50 г бамя • 300 г зелени чушки • 300 г зелени домати • 150 г патладжан • 200 г червени домати • 1 глава лук • 1 чепка ягорида • 1 ч.л. червен пипер • магданоз, черен пипер,...

Винен кебап с гъби

Продукти: (за 5 порции) • 750 г свинско филе • 1 к.ч. олио • 3 глави лук • 200 г гъби • 3-4 домата • 1 с.л. брашно • 1 к.ч. бяло вино • половин лимон • 10-12 зърна черен пипер • суха чубрица, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на хапки и го...

Воденичарска каварма

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг крехко свинско месо • 300 г гъби • 4-5 глави кромид лук • 500 г свински черен дроб • 4 с.л. мазнина • 3-4 с.л. вино • 1-2 люти чушки • чубрица, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на късчета и го заду...

Вретено от кайма

Продукти: (за 6 порции) • 1 кг кайма /смес/ • 1 ч.л. смлян черен пипер • 1/2 ч.л. смлян кимион • 150 г гъби /пресни или стерилизирани/ • 3 твърдо сварени яйца • 1 к.ч. настърган кашкавал • 2 глави лук • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязва...

Галантина

Продукти: (за 6 порции) • 1,5 кг кайма • 2 филии бял хляб • 1 глава лук • 250 г пушена сланина • 2 с.л. олио • 1 ч.ч. бяло вино • 1 ч.ч. прясно мляко • 2-3 малки кисели краставички • 5-6 яйца • 1 дафинов лист • черен пипер, сол Начин на приготвяне: ...

Георгьовско печено агне

Продукти: • 1 малко агне (около 5-6 кг) • 2 кг агнешки дреболии • 300 г ориз • 2 връзки лапад • 2 връзки магданоз • 2 стръка праз (или 2 връзки зелен лук) • 250 г краве масло • 1 връзка джоджен • 1 с.л. червен пипер • сол Начин на приготвяне: Поч...

Гергьовско агне от Вълчедръм

Продукти: • 1 агне около 7-8 кг • вътрешностите на агнето (1,5-2 кг) • 6-7 връзки пресен лук • 1,5 ч.ч. орехови ядки • 2,5 ч.ч. сини сливи • 300 г гъби • 1 връзка магданоз • 1 ч.л. черен пипер • 125 г масло • 1 кг брашно • няколко листенца бабина душица ...

Гергьовско агне по ямболски

Продукти: • 1 агне • 1 пакетче краве масло • 5-6 стръка пресен лук • 2 ч.л. червен пипер • сол Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме агнето. Посоляваме и го намазваме с масло. Поръсваме с червен пипер и слагаме в тавичка. Печем агнето в умерена ...

назаднапред
Начало