Кулинарни рецепти » Ястия с месо » Ястия на фурна

Ястия с месо:

Агнешко месо върху ориз и булгур

Продукти: • 1 кг агнешко месо • 2 глави лук • 200 г олио • 1 ч.ч. ориз • 1 ч.ч. булгур • 2-3 с.л. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица, джоджен • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Месото нарязваме на порции и овалваме в предварително смесени...

Агнешко месо с кисело мляко и яйца

Продукти: (за 6 порции) • 1 кг агнешко месо • 3 връзки пресен лук • 1 връзка магданоз • 1 връзка копър • 1 връзка джоджен • 1 пакетче краве масло • 2 яйца • 1 кофичка кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 с.л. брашно • черен пипер, сол Начин на приготвяне: ...

Агнешко на фурна по градинарски

Продукти: (за 6 порции) • 1 кг агнешко месо • 1 морков • 1 парче целина • 1 глава лук • 180 г краве масло • 1 с.л. брашно • 1 к.ч. вино • сол Начин на приготвяне: Обезкостяваме месото и го нарязваме на порции. Покриваме дъното на пръстен съд /ил...

Агнешко на фурна по овчарски

Продукти: (за 6 порции) • 1 кг агнешко месо от плешката • 1 кг овче кисело мляко /или отцедено краве/ • 8 яйца • 1 ч.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на порции и го слагаме в пръстен гювеч или тавичка. Наливаме равни части мазнина и вода...

Агнешко орман кебап

Продукти: (за 4 порции) • 800 г агнешко месо • 1 връзка зелен лук • 4 пиперки • 2 с.л. доматено пюре • 1 к.ч. олио • 1 к.ч. бяло вино • 4 скилидки чесън • 1 с.л. брашно • 1 ч.л. червен пипер • джоджен, магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне:...

Агнешко от Неапол

Продукти: (за 6 порции) • 1 кг агнешко месо • 3-4 глави лук • 1 кг картофи • 2 с.л. пресен риган или 2 ч.л. сух • 4 с.л. нарязан пресен магданоз • 6 с.л. нарязан пресен босилек • 2 скилидки чесън • 1 кг домати • 30 г краве масло • 4 с.л. зехтин • прясно с...

Агнешко печено магдонозлия

Продукти: (за 4-5 порции) • 1 кг агнешко месо от плешката или бутчето • 2 връзки пресен лук • 3 връзки магданоз • 3 с.л. олио • червен пипер, сол Начин на приготвяне: Измиваме месото и го слагаме да се полусвари с малко вода. Когато възври, посоляваме. ...

Агнешко печено с яйца

Продукти: (за 5 порции) • 1 кг агнешко или телешко месо • 350 г ягорида • 4 яйца • 1 пакетче краве масло • червен пипер, сол Начин на приготвяне: Измиваме обезкостеното месо, поръсваме го с червен пипер и сол и го слагаме в пръстен гювеч. След това го намаз...

Агнешко печено с яйца

Продукти: • 600 г агнешко месо • 1 к.ч. олио • 3-4 връзки зелен лук • 4-5 глави стар лук • 2 яйца • 1 к.ч. кисело мляко • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. вода • сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на хапки, посоляваме, овалваме го в брашно, леко позап...

Агнешко печено със зеленчуци

Продукти: (за 8 порции) • 1 агнешко бутче • 100 г краве масло • 2 връзки зелен лук • 2 моркова • 1 ч.ч. зелен грах • 1 тиквичка • 5-6 пресни картофа • 1 к.ч. бяло вино • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Измиваме бутчето, подсушаваме г...

Агнешко пилаф

Продукти: • 1 кг агнешко месо от бута • 1 връзка пресен лук • 1 глава стар лук • 1 ч.ч. ориз • 1 к.ч. олио • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме месото, освобождаваме го от костите, нарязваме го на малки парченца, посоляваме и пържим в мазни...

Агнешко по венециански

Продукти: • 1 агнешки бут • 2 глави лук • 2 моркова • 2 глави целина • 2 стръка праз • 250 г бекон • 60 г краве масло • телешки бульон За маринатата: • 2-3 глави лук • 4-5 моркова • 2-3 глави целина • 3 скилидки чесън • 2 с.л. олио • 1 дафи...

Агнешко по касапски

Продукти: • 500 г агнешко месо • 500 г агнешки дреболии • 4-5 връзки зелен лук • 2-3 люти чушлета • 4-5 яйца • 500 мл прясно мляко • 1 ч.ч. олио • 1 к.ч. бяло вино • черен и червен пипер • джоджен, магданоз, сол Начин на приготвяне: Нарязваме мес...

Агнешко по мандражийски

Продукти: (за 8-10 порции) • отделената ципа от гръдния кош на 1 агне заедно с част от месото • сърцето и черният дроб • малко крехко месо • 1 пакетче краве масло • 2 връзки пресен лук • 200 г гъби • 1 с.л. доматено пюре • 100 г кашкавал • 1 ч.л. червен пипер...

Агнешко рагу

Продукти: (за 5 порции) • 1 кг агнешки бут • 2 с.л. брашно • 2-3 с.л. олио • 1/2 ч.л. лютив червен пипер • 2 големи скилидки чесън • 2 моркова • 1/2 глава целина • 750 мл пилешки бульон • 18 стръка зелен лук • 30 г краве масло • 1 ч.л. захар • 5 големи ...

Агнешко с картофи на фурна

Продукти: (за 4-5 порции) • 1 кг агнешко месо от плешката или от бута • 1 кг картофи • 3-4 с.л. олио • червен пипер, сол Начин на приготвяне: Измиваме агнешката плешка или бутче и го слагаме да се вари в широка тенджера с малко вода. Като възври водата, посол...

Агнешко с лозови листа в гювече

Продукти: • 800 г агнешко месо • 4-5 глави лук • 2-3 яйца • половин буркан стерилизирани лозови листа • чубрица • розмарин • джоджен, копър, магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука и листните подправки на ситно и ги смесваме с...

Агнешко с ориз на фурна

Продукти: (за 6 порции) • 1 кг обезкостено агнешко месо /цяло парче/ • 3 глави лук • 1 к.ч. ориз • 1 к.ч. олио • 2-3 стръкчета пресен девисил • сол Начин на приготвяне: Сваряваме цялото парче месо в подсолена вода. В половината от олиото задушаваме ...

Агнешко с пресни картофи

Продукти: • 800 г агнешко месо • 800 г пресни картофи • 1 к.ч. краве масло • 1 ч.л. смлян черен пипер • 2 с.л. нарязан магданоз • сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на порции, посоляваме го и заливаме с половината масло. Печем го в умерена фурна д...

Агнешко сарма-кебап

Продукти: (за 4 порции) • 500 г агнешко месо • 200 г агнешки бъбреци • 150 г агнешки момици • 150 г агнешки ядки • 1 агнешко було • 500 г пресен лук • 200 г домати • половин кофичка кисело мляко • 3 яйца • 1 пакетче краве масло • магданоз, калофер • чер...

Агнешко със зеле

Продукти: (за 4 порции) • 400 г агнешко месо • 800 г прясно зеле • 100 г свинска мас • 2 скилидки чесън • 1 глава лук • 2 домата /пресни или от консерва/ • 1 ч.л. червен пипер • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на парченца и го и...

Агнешко със сини сливи

Продукти: (за 6 порции) • 1 кг агнешки бут • 3-3 с.л. краве масло • 2 ч.ч. бяло вино • 10 големи сушени сливи • 1 скилидка чесън • 1 средно голяма глава лук • 1/4 ч.л. канела • 1/4 ч.л. индийско орехче • 1ч.л. захар • сол Начин на приготвяне: Наря...

Агнешко филе със сос от горчица

Продукти: • 500 г обезкостено агнешко месо • 1 с.л. горчица • 1 с.л. брашно • 1 кубче бульон • черен пипер, сол • масло за пържене Начин на приготвяне: Нарязваме месото на порции, посоляваме и поръсваме със смлян черен пипер. Леко запържваме в масло, а с...

Агнешко чомлек-кебап

Продукти: • 1 кг агнешко месо • 3-4 връзки пресен лук • 2-3 люти чушлета • 1 к.ч. олио • джоджен, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на хапки и заедно със ситно нарязания зелен лук го слагаме в глинен гювеч. Прибавяме лютите чушлета, на...

назаднапред
Начало