Кулинарни рецепти » Ястия с дреболии и колбас » Ястия с колбаси

Ястия с дреболии и колбас:

Алабаш със създърма

Продукти: (за 4 порции) • 1 алабаш • 400 г създърма • 40 г краве масло • 1/2 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Измиваме алабаша, обелваме го и го нарязваме заедно с листата като за салата. Задушаваме го в съд, в който сме сгорещили заедно олиото и маслот...

Аспержи с шунка и картофи

Продукти: • 1,5 кг аспержи • 200 г шунка • 600 г картофи • 1 глава лук • половин пакетче краве масло • 2 жълтъка • 2 ч.ч. бяло вино • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 1/2 к.ч. течна сметана • 2 с.л. брашно • 2 с.л. лимонов сок • босилек • индийско орехч...

Броколи с бекон на фурна

Продукти: • 700 г броколи • 200 г бекон • 2 глави лук • 100 мл сметана • 100 мл прясно мляко • 2 яйца • 100 г настърган кашкавал • ч.л. масло • сол и черен пипер Начин на приготвяне: Накъсваме броколите на розички, нарязваме лука на полумесеци, а б...

Брюкселско зеле с шунка

Продукти: (за 4 порции) • 600 г брюкселско зеле • 150 г шунка • 1 с.л. зехтин • 1 скилидка чесън • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Пускаме зелето за 5 мин в кипяща подсолена вода, отцеждаме и разрязваме главичките на две. Нарязваме шу...

Бърза вечеря

Продукти: (за 2 порции) • 300 г наденица • 100 г сирене /или кашкавал/ • 2-3 с.л. разтопено краве масло • 1 глава лук • 1 скилидка чесън • 1 парче целина • 1 пиперка • 3 домата • 1 щипка чубрица • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме н...

Бърза вечеря

Продукти: (за 2 порции) • 300 г наденица • 100 г сирене • 3 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 скилидка чесън • 1 парче целина • 1 пиперка • 3 домата • чубрица • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме на ситно лука, чесъна, пиперката и це...

Бърза вечеря с картофи

Продукти: • 500 г картофи • 1 дафинов лист • 1 глава лук • 150 г моркови • 2 стръка пресен лук • 2 с. л. олио • 1/2 зеленчуков бульон • 3 кисели ябълки • 200 г шунка • 1 ч. ч. прясно мляко • 4 с. л. изцедено кисело мляко • индийско орехче • магданоз,...

Бързо суфле с шунка

Продукти: • 1 пакет хлебни филийки за тостер • 600 г шунка • 600 г кашкавал • 3-4 ч.ч. прясно мляко • 2 пакетчета сирене Крема Начин на приготвяне: Накисваме хляба в прясното мляко, като внимаваме филийките да останат цели. Нарязваме шунката на тънки фили...

Гулаш от зрял фасул

Продукти: • 300 г зрял фасул • 1 дафинов лист • 2 големи глави лук • 500 г печени чушки • 4 наденици • 1 скилидка чесън • 1 к.ч. олио • 1-2 ч.л. червен пипер • 1 с.л. доматено пюре • 1 ч.л. кимион • 1 щипка майорана • сол Начин на приготвяне: ...

Гъбени кошнички с букет от подправки

Продукти: (за 4 порции) • 4 големи и тънки филии стар бял хляб • 75 г разтопено краве масло • 50 г мариновани лукчета • 1 филийка шунка • 250 г мариновани гъби • 1 с.л. сос “Уорчестър” • 1 ч.л. доматено пюре • 2 с.л. сметана • листа от целина • черен пипер...

Гъби с луканка и зелен лук

Продукти: • 500 г гъби от консерва • 200 г луканка • 1 връзка зелен лук • 1-2 с.л. олио • 1 к.ч. заквасена сметана • сокът от половин лимон • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме гъбите по-едро и ги напръскваме с лимоновия сок. Нар...

Гъби с ориз и салам

Продукти: (за 4 порции) • 300 г гъби • 1 к.ч. ориз • 300 г кренвирши и салам • 300 г домати • черен пипер, сол, захар Начин на приготвяне: Запържваме измитите и нарязани гъби, докато им се изпари водата. Прибавяме ориза, леко го запържваме и наливаме 3 чаш...

Гювеч с наденица

Продукти: (за 4 порции) • 500 г наденица • 2 тиквички • 2 патладжана • 4 моркова • 10 картофа • 4 домата • 1 глава чесън • 3 глави лук • 1 к.ч. олио • магданоз, чубрица • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме зеленчуците /б...

Гювече по Горноджумайски

Продукти: (за 1 гювече) • 30 г масло • половин голям домат • 50 г настъргано сирене • 50 г нарязан на малки парченца кашкавал • 3 гъби, нарязани на ситно • 50 г нарязана на лентички шунка • 1 накъсана на парченца червена чушка • чубрица, копър, магданоз • чер...

Гювече по каракачански

Продукти: (за 1 гювече) • 1 парче бекон (50 г) • 50 г колбас по избор • 1 шепа гъби (20 г) • 20 г пушено сирене • 1 домат • 1 прясна или печена пиперка • 10 г краве масло • 1 яйце • 1 парче сирене (50 г) • 1 люта чушка (по желание) • подправки по избор ...

Гювечета по унгарски

Продукти: • 200 г сирене • 200 г телешки или хамбургски салам (може шунка) • 200 г кашкавал • 80 г масло • 2 яйца • 4 с.л. ситно нарязан лук • 4 леко лютиви чушки • червен пипер, сол Начин на приготвяне: На дъното на 4 леко намаслени гювечета разпред...

Гювечета с гъби и пушени гърди

Прoдукти: • 1 кг гъби • 800 г пушени гърди • 250 г краве масло • 2 ч.ч. кисело мляко • 2 яйца • 2 с.л. брашно • индийско орехче • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Слагаме във всяко гювече по 50 г масло и по 250 г пушени гърди, нарязани на дребно...

Гювечета със сирене и колбас

Продукти: (за 1 гювече) • 50 г сирене • 100 г колбас (шунка, кренвирш) • 1 червена чушка • 1 домат • 1-2 яйца • 1 скилидка счукан чесън • 1 с.л. масло (олио) • червен пипер, сол Начин на приготвяне: На дъното на гювечето поставяме печената и обелена ч...

Дебърцини с фасул

Продукти: • 1 ч.ч. сварен зрял фасул • 400 г картофи • 300 г зелен фасул • 4-5 скилидки чесън • 2 глави червен лук • 300 г дебърцини • 4 с. л. олио • 750 мл зеленчуков бульон, може от кубче • 80 г маслини • мащерка, магданоз • черен пипер, сол Начин...

Домати с колбаси

Продукти: • 500 г кренвирши или наденички • 1 връзка корени за супа • 2 глави лук • 6 картофа • 5-6 домата • 100 мл червено вино • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме колбасите на колелца, а корените и доматите на ситно. Настъргваме лука и ...

Домати, пълнени с гъби и сланина

Продукти: • 2 домата • 1 с.л. олио • 3-4 гъби • 1 парченце сланина • 1/2 малка главичка лук • магданоз, сол Начин на приготвяне: Измиваме и издълбаваме доматите. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме до златисто в мазнината. Прибавяме нарязаните...

Домати, пълнени с овес и шунка

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг домати • 2 глави лук • 100 г моркови • 100 г шунка • 4 с.л. овесени ядки • 50 г пушено сирене • 2 с.л. олио • магданоз, сол Начин на приготвяне: Избираме едри, твърди домати. Разрязваме ги наполовина, издълбаваме и леко...

Жаба в гьол

Продукти: • 400 г кренвирши • 30 г масло • 100 г брашно • 2 яйца • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Смесваме пресятото със солта брашно, яйцата и част от прясното мляко и разбиваме добре. Добавяме останалото мляко и олио...

Задушена наденица в доматен сос

Продукти: (за 2 порции) • 200-300 г ловджийска или македонска наденица • 2-3 с.л. мазнина за пържене • 1 ч.ч. доматен сок • 1 глава лук • 1 ч.л. червен пипер • 1 дафинов лист • 1 ч.л. брашно • 1-2 скилидки чесън • 1 с.л. ром или коняк • 1 бучка краве масло...

напред
Начало