Кулинарни рецепти » Ястия с дреболии и колбас » Ястия с дреболии

Ястия с дреболии и колбас:

Гулаш с говеждо сърце

Продукти: (за 6 порции) • 800 г говеждо сърце • 400 г лук • 4 с.л. свинска мас • 1 с.л. брашно • 1 червена чушка • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Измиваме много добре сърцето и го нарязваме на малки парченца. Нарязваме лука на ситно и го запъ...

Гулии, пълнени с мозък

Продукти: (за 4 порции) • 800 г малки гулии • 400 г мозък • 80 г краве масло • 200 г заквасена сметана • 1 малка глава лук • 1 яйце • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Издълбаваме обелените гулии, пускаме ги в тенджера с кипяща вода и вари...

Гювеч с агнешки дреболии

Продукти: (за 6 порции) • 1 кг агнешки дреболии • 100 г кайма /смес/ • 3 с.л. олио • 100 г краве масло • 3 глави лук • 5-6 домата • 2 моркова • 2 зелени чушки • половин глава целина • 1 ч.л. червен пипер • магданоз, сол Начин на приготвяне: Оста...

Домашна виенска пача

Продукти: (за 6-8 порции) • 2 свински крачета • половин телешка глава или 1 език • 500 г свински кожички • 1 връзка корени за супа • 4 твърдо сварени яйца • 3-4 кисели краставички • 1 глава лук • олио, оцет • черен пипер, сол Начин на приготвяне: З...

Дреболии по австралийски

Продукти: (за 6 порции) • 1 кг телешки бял дроб и сърце • 1,5 л вода • 1 връзка корени за супа • 1 с.л. сол • 1 дафинов лист • 1 стрък майорана • 3 зърна черен пипер За соса: • 2 с.л. оцет • 2 с.л. мазнина • 1 малка глава лук • 1 к.ч. брашно • 7...

Дроб на скара

Продукти: (за 4 порции) • 600 г черен дроб • 200 г пушени гърди • 1 ч.ч. прясно мляко • сол, черен пипер За гарнитурата: • 100 г пушени гърди • 2-3 глави лук • 2-3 с.л. олио • 1 кг моркови • сол Начин на приготвяне: Нарязваме дроба на тънки...

Дроб по селски

Продукти: (за 5 порции) • 800 г черен дроб • 100 г краве масло • 1 глава лук • 3 зелени пиперки • 3 домата • 1 ч.ч. брашно • 5 люти чушлета • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме дроба от големите кръвоно...

Дроб с винен сос

Продукти: (за 4-5 порции) • 750 г черен дроб • 1 к.ч. олио • 2 с.л. брашно • 1 к.ч. бяло вино • сол, черен пипер, магданоз Начин на приготвяне: Нарязваме дроба на по-дебели филийки. Измиваме ги, подсушаваме и ги изпържваме до равномерно поруменяване в сгор...

Дроб с картофи

Продукти: (за 4 порции) • 600 г черен дроб • 100 г маргарин • 1 кг картофи • 2 глави лук • сол, черен пипер • 1 връзка копър Начин на приготвяне: В отворена тенджера под налягане стопяваме маргарина и пържим наситнения лук до омекване. Прибавяме нарязани...

Дроб с кисело мляко

Продукти: (за 5 порции) • 1 кг черен дроб • 200 мл бяло вино • 500 г дребни картофи • 300 г млад консервиран грах • 300 г консервиран зелен фасул • 100 г кисело мляко • 2 кисели краставички • 2-3 с.л. олио • 1-2 с.л. галета • 2 с.л. брашно • копър, магда...

Дроб с мандарини по японски

Продукти: (за 4 порции) • 300 г черен дроб • 1 ч.ч. ориз • 2 ч.ч. вода • 1 ч.ч. млад грах • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 2 с.л. соев сос • 1 ч.ч. резенчета мандарини • сол, червен пипер Начин на приготвяне: Сваряваме ориза в подсолената вода, т...

Дроб с портокалов сос

Продукти: (за 4 порции) • 500 г черен дроб • 150 мл прясно мляко • 4 портокала • 1 глава лук • 3 с.л. краве масло • 3 с.л. захар • 1/2 ч.л. суха мащерка • 2 с.л. сос бешамел • 2 с.л. брашно • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Нарязваме дроба...

Дроб с праз

Продукти: (за 5 порции) • 500 г черен дроб • 5 стръка праз • 1 с.л. лимонов сок • 3 с.л. свинска мас • сол, черен пипер Начин на приготвяне: В тиган на слаб огън стопяваме маста и задушаваме в нея нарязания на тънки колелца праз. Поръсваме с черен пипер. К...

Дроб сарма със спанак в гювечета

Прoдукти: • агнешки бял и черен дроб, сърцето • 500-600 г спанак • 1 к.ч. масло • 2 връзки пресен зелен лук • 1 к.ч. ориз • 1 ч.л. червен пипер • черен пипер • сол • магданоз • джоджен • 1 и 1/2 ч.ч. кисело мляко • 2-3 яйца Начин на приготвяне: ...

Дроб-сарма

Продукти: (за 5-6 порции) • 1 було • дреболиите от 1 агне без черния дроб • 1 връзка пресен лук • 3-4 с.л. олио и краве масло • 1 ч.ч. ориз • сух джоджен • суха чубрица • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Сваряваме дреболиите в гореща подсолена в...

Език в лимонов сос

Продукти: (за 4-5 порции) • 1 език • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 яйце • сокът от 1 лимон • бахар, дафинов лист • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Сваряваме езика в подсолена вода заедно с подправките. Изваждаме го, облив...

Език в пикантен сос

Продукти: (за 4-5 порции) • 1 език • 1 глава лук • 2 моркова • 1 парче целина • 7-8 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • сол За соса: • 2-3 с.л. краве масло • 2 с.л. брашно • 1 ч.ч. прясно мляко • 3 ч.л. горчица • сокът от 1/2 лимон • 3 жълтък...

Език в сос от стафиди

Продукти: (за 4-5 порции) • 1 език • 1 морков • 1 глава лук • 1 резен целина • 1 дафинов лист • зърна черен пипер и бахар • сол За соса: • 100 г стафиди • 1-2 с.л. краве масло • 1 пълна с връх с.л. брашно • сокът от 1/2 лимон • сол, черен пипер ...

Език в холандски сос

Продукти: (за 4 порции) • 1 телешки език • 1 връзка корени за супа • 1-2 дафинови листа • 2-3 зрънца бахар • 6-7 зърна черен пипер • сол За соса: • 4 с.л. оцет • 1 малка глава лук • 5-7 зърна черен пипер • 5-6 жълтъка • 2 с.л. краве масло • п...

Език с грах

Продукти: (за 4 порции) • 500 г език • половин пакетче краве масло • 1 буркан консервиран грах • 1 малко бурканче мариновани гъби • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Сваряваме езика в подсолена вода. Отцеждаме граха от водата и го задушаваме няко...

Език с гъби на фурна

Продукти: (за 6 порции) • 1,5 кг език (телешки или свински) • 1 морков • 2 глави лук • 1 връзка ароматни треви • 300 мл ябълково вино • 1 пакетче краве масло • 125 г гъби • 1 ч.л. брашно • 6 с.л. бяло вино • 50 г галета • черен пипер, сол Начин на п...

Език с ремуладов сос

Продукти: (за 4-5 порции) • 800 г език • 1 връзка корени за супа • 1 глава лук • 1 дафинов лист • черен пипер, бахар, сол За соса: • 4 твърдо сварени жълтъка • 5-6 с.л. зехтин или олио • 1 с.л. краве масло • 3 сардели от консерва • 1-2 ч.л. горчица...

Задушен агнешки бял дроб

Продукти: (за 6 порции) • 1 кг агнешки бял дроб • 1 к.ч. олио • 2 връзки пресен лук • 1 ч.л. червен пипер • 1 ч.л. доматено пюре • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Сваряваме или попарваме с вряла вода белия дроб. Оставяме го да изстине и след това г...

Задушен агнешки черен дроб

Продукти: (за 4 порции) • 800 г агнешки черен дроб • 1 к.ч. олио • 1 глава лук • 1 морков • 1 дафинов лист • 1 ч.л. червен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото заедно с нарязания на кубчета морков. Прибавяме...

назаднапред
Начало