Кулинарни рецепти » Домати, пълнени с риба

 Домати, пълнени с риба

Продукти: (за 6 порции)

• 500 г рибно филе
• 1 глава лук
• 1 к.ч. ориз
• 1 яйце
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. доматен сок
• 4-5 с.л. олио
• 12 домата
• 2-3 с.л. бяло вино
• магданоз, черен пипер
• лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Прекарваме рибата през месомелачка и поръсваме с лимонов сок, черен пипер и сол. Оставяме да отлежи 30 мин. На доматите отрязваме капаче и ги издълбаваме с лъжичка. Наръсваме ги отвътре със сол.

Задушаваме лука, нарязан на ситно, заедно с ориза в половината от олиото. Прибавяме каймата, разбъркваме няколко пъти и оттегляме от огъня. Напълваме доматите до 3/4 от вместимостта им, нареждаме ги в намазана с масло тавичка и слагаме в гореща фурна за 6-7 минути.

Размесваме меката част от доматите, нарязана на ситно, останалото олио, виното и доматения сок, изливаме отстрани в тавичката. Печем още 10 мин.

Разпределяме с лъжичка върху доматите яйцето, разбито с прясното мляко, 1 щипка сол и нарязания магданоз. Държим във фурна, докато се спече яйчната смес.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало