Кулинарни рецепти » Паста » Ястия с други пасти

Паста:

Равиоли с маруля

Продукти за тестото: · 4 ч.ч. брашно · 4 яйца За плънката: · средата на 1 къдрава маруля · 250 г извара · 1 с.л. зехтин · 1 яйце · 4-5 с.л. настърган пармезан · 60 г краве масло · черен пипер, сол Начин на приготвяне: Пресяваме брашното със...

Равиоли с плънка от тиква

Продукти: • 400 г готово тесто • 400 г изчистена тиква • 2 с.л. зехтин • 1 яйце • 50 г галета • 50 г пармезан • 1 с.л. копър • 1 щипка чили • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме тиквата на малки парчета, поръсваме я със зехтин, черен пи...

Равиоли с три вида плънка

Продукти за тестото: · 250 г брашно · 2 яйца · 1 к.ч. разтопено краве масло · 100 г настърган кашкавал За първата плънка: · 250 г сирене · 1 яйце · 1 с.л. настърган “Пармезан” · 1 щипка настъргано индийско орехче · черен пипер За втората плънка...

Равиоли със зеленчуци

Продукти: • 400 г готови равиоли • 200 г грах от консерва • 2 глави лук • 100 г краве масло • 3 с.л. доматено пюре • 250 г моркови • 100 г пармезан • 1 корен магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме на ситно магданозения корен и м...

Седани с три цвята чушки

Продукти: (за 4-5 порции) · 260 г седани · 1 бяла капия · 1 червена капия · 1 зелена капия · 400 г домати · 2 скилидки чесън · 2 с.л. зехтин · 2 глави лук · 4 с.л. настърган пармезан · магданоз, черен пипер · захар, сол Начин на приготвяне: Блан...

Спаначени равиоли

Продукти: • 250 г брашно • 4 яйца • 50 г краве масло • 80 г настърган кашкавал • 150 г замразен спанак • 100 г настърган пармезан • 1 щипка индийско орехче • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Замесваме твърдо тесто от пресятото брашно, 2 яйца и м...

Талиатели огретен

Продукти: • 250 г талиатели • 250 г кайма • 1 глава лук • 2-3 скилидки чесън • 1 и 1/2 к.ч. бяло вино • 250 мл заквасена сметана • 250 мл доматен сок • 2 яйца • 1 и 1/2 к.ч. зехтин • 1 ч.ч. настърган пармезан • 1 с.л. ситно нарязан лук • черен пипер, с...

Талиатели с гъби

Продукти: (за 4 порции) · 260 г талятели · 300 г гъби · 200 мл сметана · 50 мл прясно мляко · 15 г краве масло · 1 кубче пилешки бульон · 1 ч.л. остра горчица · магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме шапките на гъбите на по-големи ...

Талиатели с картофи

Продукти: (за 4 порции) · 400 г талиатели · 2 големи картофа · 2 с.л. ядки /орехи, лешници или бадеми/ · 100 г настърган кашкавал · 3-4 с.л. зехтин · 1-2 скилидки чесън · 1-2 стръка босилек · магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме ...

Талиатели с мак

Продукти: (за 4 порции) · 260 г талятели · 100 г краве масло · 75 г маково семе · сол Начин на приготвяне: Сваряваме пастата в подсолена вряща вода, отцеждаме и я връщаме на топлия котлон. Слагаме повече от половината масло, посоляваме и бъркаме, докато масл...

Талиатели с пилешко и бекон

Продукти: • 400 г талиатели (1 пакет) • 4 броя пилешки гърди без кожа • 200 г бекон • 200 г замразен грах • 8 с.л. сухо бяло вино • 2 с.л. зехтин • 10 с.л. готварска сметана • сол Начин на приготвяне: Загряваме зехтина в тиган с дебело дъно и сипваме...

Талиатели с чери доматчета

Продукти: • 1 пакет талиатели • 300 г чери доматчета • 4-5 скилидки чесън • 2 с.л. зехтин • 1 с.л. балсамов оцет • 1 шепа листа от пресен босилек • черен пипер, сол • настърган пармезан Начин на приготвяне: Измиваме доматчетата и ги разрязваме на пол...

Талиатели със сметанов сос

Продукти: (за 4 порции) · 400 г талиатели · 100 г пушени гърди · 1 с.л. зехтин · 1 ч.ч. сладка сметана · 100 г настърган кашкавал · 1 ч.л. майорана · черен пипер, сол Начин на приготвяне: Сваряваме талиателите в подсолена вода и ги отцеждаме. Нар...

Тортелини по булонски

Продукти за тестото: · 4 ч.ч. брашно · 4 яйца За пълнежа: · 120 г свинско филе · 120 г шунка · 120 г пресен колбас · 180 г настърган пармезан · 1 яйце · 1 щипка индийско орехче · 4 с.л. краве масло · 1 л месен бульон Начин на приготвяне: ...

Фарфали с аспержи и хайвер от сьомга

Продукти: (за 4 порции) · 260 г фарфали · 500 г замразени зелени аспержи · 1 кубче зеленчуков бульон · 1 малка консерва хайвер от сьомга · 3 с.л. олио · босилек, сол Начин на приготвяне: Възвираме 1 л вода, в която сме разтворили кубчето бульон и сваряв...

Фарфали с пресни подправки и маслини

Продукти: (за 6 порции) · 450 г фарфали · 2 връзки пресен босилек · 1 връзка магданоз · 4 скилидки чесън · 250 мл зехтин · 150 г черни маслини · 100 г пушена сьомга · 1 с.л. лимонов сок · 1 щипка настъргано индийско орехче · 150 г настърган пармезан · с...

Фарфали с шунка и броколи

Продукти: (за 4 порции) • 350-400 г фарфали • 200 г шунка • 500 г броколи • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 2 с.л. краве масло • 200 г извара • 150 г настърган пармезан • 4 с.л. ситно нарязан магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Сва...

Фетучини в гъста сметана

Продукти: · 350 г фетучини · 150 г настърган пармезан · 300 г гъста сметана · бял пипер, сол Начин на приготвяне: Сваряваме фетучините в 1,2 л по-силно подсолена вода. Отцеждаме и ги оставяме на топло. В голям тиган смесваме няколко лъжици от водата, в...

Фетучини с шунка и гъби

Продукти: • 400 г фетучини • 3-4 с.л. зехтин • 400 г шунка • 30 г краве масло • 3 жълтъка • 250 г заквасена сметана • 300 г гъби • 1 глава лук • 1 връзка магданоз • индийско орехче • черен пипер, сол • настърган пармезан Начин на приготвяне: ...

назад
Начало