Продукти: (за 4 порции)
· 260 г талятели
· 300 г гъби
· 200 мл сметана
· 50 мл прясно мляко
· 15 г краве масло
· 1 кубче пилешки бульон
· 1 ч.л. остра горчица
· магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме шапките на гъбите на по-големи парчета и ги пържим в сгорещената мазнина 5-6 мин на силен котлон, като бъркаме непрекъснато. Подправяме със сол и черен пипер.
Смесваме сметаната, млякото и горчицата. Подправяме със сол, черен пипер и стрития бульон и загряваме. Прибавяме в топлата смес гъбите и ситно нарязания магданоз.
Свъряваме талятелите в кипяща подсолена вода, отцеждаме и топли ги объркваме с гъбената смес. Гарнираме с пюре от ябълки и портокали.
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...