Продукти:
• 250 г брашно
• 4 яйца
• 50 г краве масло
• 80 г настърган кашкавал
• 150 г замразен спанак
• 100 г настърган пармезан
• 1 щипка индийско орехче
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Замесваме твърдо тесто от пресятото брашно, 2 яйца и малко вода. Покриваме го с кърпа и оставяме да престои половин час. После разточваме от него две кори с еднаква форма и големина.
Размразяваме спанака, намачкваме го с ръце и го смесваме с настъргания кашкавал, 1 яйце, индийското орехче, черен пипер и сол на вкус. Разпределяме сместа върху едната кора, като слагаме по 1 с.л. през 5 см.
Намазваме тестото между плънките с последното разбито яйце и покриваме с втората кора. Натискаме я по местата, където няма плънка, за да залепне за долната кора. Нарязваме на квадратни равиоли и покриваме с влажна кърпа.
Варим равиолите в подсолена вода, като ги изваждаме 1 минута след като изплуват на повърхността. Заливаме готовите равиоли с разтопеното масло и ги поръсваме с настъргания пармезан.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...