Продукти: (за 4 порции)
· 250 г шунка
· 1 глава лук
· 1 щипка индийско орехче
· 1 яйце
· 100 г краве масло
· 2 с.л. доматено пюре
· 100 г кашкавал
· магданоз, черен пипер, сол
За канелоните:
· 300 г брашно
· 1 1/2 яйца
· гореща вода, сол
Начин на приготвяне:
Правим твърдо тесто от посочените за каналоните продукти. Разточваме тестото на тънки кори и ги оставяме да съхнат. Когато са почти изсъхнали, ги нарязваме н квадратчета със страна 10 см. Държим ги в навлажнена кърпа.
Запържваме в половината масло ситно нарязаните лук и шунка. Прибавяме доматеното пюре и бъркаме, докато получим гладка смес. Добавяме яйцето, разбито със ситно нарязан магданоз, индийско орехче, черен пипер и сол на вкус. Задушаваме 5-6 мин.
Сваряваме каналоните в подсолена вода. Увиваме в тях по малко плънка и ги нареждаме в намаслена тавичка. Заливаме с останалото разтопено масло, поръсваме с настъргания кашкавал и печем в силна фурна.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...