Кулинарни рецепти » Паста със сос от миди

 Паста със сос от миди

Продукти:

· 350 г паста по избор
· 4 с.л. зехтин
· 4 скилидки чесън
· 700 г миди
· 1 щипка лют червен пипер
· 1 с.л. ситно нарязан магданоз
· сол

Начин на приготвяне:

Накисваме мидите в студена вода за 1 час. Варим ги, докато се отворят. Оставяме ги да поизстинат и вадим ядките от черупките. Прецеждаме бульона, в който са вряли, връщаме в него мидените ядки и ги оставяме настрани.

В дълбок тиган загряваме зехтина и пържим до златисто наситнения чесън заедно с лютия пипер. Наливаме 2/3 от мидения бульон, оставяме да поври и тогава прибавяме и мидите. Нарязваме магданоза, слагаме го при мидите, разбъркваме и сваляме от котлона.

Варим пастата в 3-4 л подсолена вода. Отцеждаме я, прехвърляме я в мидения сос, запържваме 2 мин и веднага сервираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Начало