Кулинарни рецепти » Фарфали с пресни подправки и маслини

 Фарфали с пресни подправки и маслини

Продукти: (за 6 порции)

· 450 г фарфали
· 2 връзки пресен босилек
· 1 връзка магданоз
· 4 скилидки чесън
· 250 мл зехтин
· 150 г черни маслини
· 100 г пушена сьомга
· 1 с.л. лимонов сок
· 1 щипка настъргано индийско орехче
· 150 г настърган пармезан
· сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

С миксер пасираме изчистените и измити треви и наситнения чесън. Прибавяме настъргания кашкавал и разбъркваме. С бъркане наливаме на тънка струйка зехтин, докато се сгъсти. Прехвърляме в тиган.

Добавяме нарязаната на кубчета сьомга, нарязаните на по-големи парченца маслини и лимоновия сок. Подправяме на вкус със сол, черен пипер и индийско орехче и разбъркваме добре. Затопляме сместа на слаб котлон 4-5 мин, за да се съчетаят ароматите.

Сваряваме пастата в 4 л подсолена вода, отцеждаме и я прибавяме в тигана. Объркваме всичко и сервираме с препечен хляб.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало