Кулинарни рецепти » Фарфали с пресни подправки и маслини

 Фарфали с пресни подправки и маслини

Продукти: (за 6 порции)

· 450 г фарфали
· 2 връзки пресен босилек
· 1 връзка магданоз
· 4 скилидки чесън
· 250 мл зехтин
· 150 г черни маслини
· 100 г пушена сьомга
· 1 с.л. лимонов сок
· 1 щипка настъргано индийско орехче
· 150 г настърган пармезан
· сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

С миксер пасираме изчистените и измити треви и наситнения чесън. Прибавяме настъргания кашкавал и разбъркваме. С бъркане наливаме на тънка струйка зехтин, докато се сгъсти. Прехвърляме в тиган.

Добавяме нарязаната на кубчета сьомга, нарязаните на по-големи парченца маслини и лимоновия сок. Подправяме на вкус със сол, черен пипер и индийско орехче и разбъркваме добре. Затопляме сместа на слаб котлон 4-5 мин, за да се съчетаят ароматите.

Сваряваме пастата в 4 л подсолена вода, отцеждаме и я прибавяме в тигана. Объркваме всичко и сервираме с препечен хляб.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало