Кулинарни рецепти » Фарфали с пресни подправки и маслини

 Фарфали с пресни подправки и маслини

Продукти: (за 6 порции)

· 450 г фарфали
· 2 връзки пресен босилек
· 1 връзка магданоз
· 4 скилидки чесън
· 250 мл зехтин
· 150 г черни маслини
· 100 г пушена сьомга
· 1 с.л. лимонов сок
· 1 щипка настъргано индийско орехче
· 150 г настърган пармезан
· сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

С миксер пасираме изчистените и измити треви и наситнения чесън. Прибавяме настъргания кашкавал и разбъркваме. С бъркане наливаме на тънка струйка зехтин, докато се сгъсти. Прехвърляме в тиган.

Добавяме нарязаната на кубчета сьомга, нарязаните на по-големи парченца маслини и лимоновия сок. Подправяме на вкус със сол, черен пипер и индийско орехче и разбъркваме добре. Затопляме сместа на слаб котлон 4-5 мин, за да се съчетаят ароматите.

Сваряваме пастата в 4 л подсолена вода, отцеждаме и я прибавяме в тигана. Объркваме всичко и сервираме с препечен хляб.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало