Кулинарни рецепти » Талиатели с чери доматчета

 Талиатели с чери доматчета

Продукти:

• 1 пакет талиатели
• 300 г чери доматчета
• 4-5 скилидки чесън
• 2 с.л. зехтин
• 1 с.л. балсамов оцет
• 1 шепа листа от пресен босилек
• черен пипер, сол
• настърган пармезан

Начин на приготвяне:

Измиваме доматчетата и ги разрязваме на половинки. Смесваме ги с нарязания на филийки и овкусяваме с оцет, зехтин, черен пипер и сол. Разстиламе сместа върху хартия за печене и печем 30 мин във фурна, загрята до 200 градуса.

Сваряваме пастата в подсолена вода и я отцеждаме. Прибавяме доматчетата, разбъркваме, поръсваме с накъсани листенца босилек и настърган пармезан и сервираме.

Автор: Петя Даскалова

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало