Продукти: (за 4-5 порции)
· 400 г брашно
· 2 яйца
· 1 щипка сол
За плънката:
· 400 г прясно сирене
· 100 г извара
· 100 г бекон
· 1 яйце
· 3 с.л. настърган кашкавал
· 1 с.л. ситно нарязан магданоз
· черен пипер, сол
За поръсване:
60 г краве масло
100 г настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Замесваме средно твърдо тесто от брашното, яйцата, солта и малко хладка вода. Покриваме с кърпа и оставяме да отлежи 30 мин. Разточваме тънка кора.
Смесваме изварата, настъргания кашкавал, ситно нарязаната шунка, нарязаното на мънички кубчета сирене, наситнения магданоз, черен пипер и сол на вкус. Бъркаме, докато получим еднородна смес.
Намазваме кората с яйцето, разбито с малко вода. Върху половината от кората правим купчинки от плънката на разстояние 5-6 см една от друга. Покриваме с другата половина от кората и притискаме свободните от плънката пространства. Изрязваме равиоли с площ 5-6 кв.см и форма на полумесец.
Варим равиолите на силен огън в голямо количество вряща подсолена вода. Готови са, когато изплуват. Отцеждаме, поливаме ги със сгорещеното масло и поръсваме с настъргания кашкавал.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...