Кулинарни рецепти » Равиоли от Сардиния

 Равиоли от Сардиния

Продукти: (за 4-5 порции)

· 400 г брашно
· 2 яйца
· 1 щипка сол

За плънката:

· 400 г прясно сирене
· 100 г извара
· 100 г бекон
· 1 яйце
· 3 с.л. настърган кашкавал
· 1 с.л. ситно нарязан магданоз
· черен пипер, сол

За поръсване:

60 г краве масло
100 г настърган кашкавал

Начин на приготвяне:

Замесваме средно твърдо тесто от брашното, яйцата, солта и малко хладка вода. Покриваме с кърпа и оставяме да отлежи 30 мин. Разточваме тънка кора.

Смесваме изварата, настъргания кашкавал, ситно нарязаната шунка, нарязаното на мънички кубчета сирене, наситнения магданоз, черен пипер и сол на вкус. Бъркаме, докато получим еднородна смес.

Намазваме кората с яйцето, разбито с малко вода. Върху половината от кората правим купчинки от плънката на разстояние 5-6 см една от друга. Покриваме с другата половина от кората и притискаме свободните от плънката пространства. Изрязваме равиоли с площ 5-6 кв.см и форма на полумесец.

Варим равиолите на силен огън в голямо количество вряща подсолена вода. Готови са, когато изплуват. Отцеждаме, поливаме ги със сгорещеното масло и поръсваме с настъргания кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Начало