Кулинарни рецепти » Канeлони с плънка от риба

 Канeлони с плънка от риба

Продукти: (за 4 порции)

· 250 г бяла риба
· 2 твърдо сварени яйца
· 100 г гъби
· 2 с.л. прясно мляко
· 30 г краве масло
· черен пипер, сол

За канелоните:

· 300 г брашно
· 1 1/2 яйца
· гореща вода, сол

Начин на приготвяне:

Правим твърдо тесто от посочените за канелоните продукти. Разточваме тестото на тънки кори и ги оставяме да съхнат. Когато са почти изсъхнали, ги нарязваме н квадратчета със страна 10 см. Държим ги в навлажнена кърпа.

Сваряваме рибата в подсолена вода, обескостяваме и я намачкваме с вилица. Прибавяме ситно нарязаните яйца и гъби, млякото, омекналото масло, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме.

Сваряваме каналоните в подсолена вода и увиваме в тях по малко от плънката. Нареждаме ги в намаслена тавичка и печем кратко в силно загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало