Кулинарни рецепти » Запечени гобети с моцарела

 Запечени гобети с моцарела

Продукти: (за 4 порции)

· 240 г гобети
· 4 по-едри домата /около 400 г/
· 1 топка “Моцарела”
· 2 с.л. зехтин
· 1 ч.л. захар
· сол, пресен магданоз

За гарниране:

бяло и черно грозде
печено говеждо филе

Начин на приготвяне:

Бланшираме измитите домати 2 мин в подсолена вода, обелваме ги, махаме им семките и ги нарязваме на ситно. Сиренето разполовяваме и нарязваме едната половинка на тънки филийки, а другата на кубчета.

Варим гобетите 5-6 мин в 2 л вряща подсолена вода. Изцеждаме и ги прехвърляме в дълбока купа. Объркваме ги с кубчетата моцарела, доматите, магданоза и мазнината. Подправяме със сол, черен пипер и 1 ч.л. захар. Може да прибавим и наситнен босилек.

Прехвърляме в намазнена тавичка, отгоре плътно подреждаме резените моцарела и печем 35 мин на 210°С. Сервираме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало