Кулинарни рецепти » Седани с три цвята чушки

 Седани с три цвята чушки

Продукти: (за 4-5 порции)

· 260 г седани
· 1 бяла капия
· 1 червена капия
· 1 зелена капия
· 400 г домати
· 2 скилидки чесън
· 2 с.л. зехтин
· 2 глави лук
· 4 с.л. настърган пармезан
· магданоз, черен пипер
· захар, сол

Начин на приготвяне:

Бланшираме доматите и чушките 2 мин във вряща подсолена вода, обелваме ги и ги нарязваме на малки парченца. Лука и чесъна нарязваме на ситно.

Загряваме мазнината и пържим до златисто лука. Прибавяме чушките и чесъна и пържим на тих огън още 10 мин. Прибавяме доматите и готвим, докато водата почти изври. Подправяме със сол, черен пипер и малко захар, за да убием възкиселия вкус на доматите. Малко преди да свалим соса от котлона поръсваме с наситнен магданоза.

Кипваме 2 л подсолена вода и сваряваме пастата. Отцеждаме и я прехвърляме в голяма затоплена чиния. Правим в средата дупка и изсипваме зеленчуковата смес. Поръсваме с настъргания пармезан и веднага сервираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало