Продукти: (за 4 порции)
•	350-400 г фарфали
•	200 г шунка
•	500 г броколи
•	1 глава лук
•	1-2 скилидки чесън
•	2 с.л. краве масло
•	200 г извара
•	150 г настърган пармезан
•	4 с.л. ситно нарязан магданоз
•	черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пастата в подсолена вода, след което отцеждаме и изплакваме. 
Разделяме броколито на малки розички, като нарязваме стъбълцата. Варим ги 5-6 мин в кипяща подсолена вода и също ги отцеждаме. 
Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги задушаваме в разтопеното масло. Щом поомекнат, прибавяме броколито и нарязаната на кубчета шунка и ги позапържваме. После сипваме претритата през сито извара и настъргания пармезан. Подправяме с черен пипер и сол на вкус, прибавяме фарфалите и разбъркваме. 
При непрекъснато бъркане загряваме на огъня, докато се разтопи пармезанът. Разпределяме в затоплени чинии за сервиране и поръсваме с наситнен магданоз.
 
              Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
 
              Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
 
              Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
 
              Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...