Кулинарни рецепти » Фарфали с шунка и броколи

 Фарфали с шунка и броколи

Продукти: (за 4 порции)

• 350-400 г фарфали
• 200 г шунка
• 500 г броколи
• 1 глава лук
• 1-2 скилидки чесън
• 2 с.л. краве масло
• 200 г извара
• 150 г настърган пармезан
• 4 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме пастата в подсолена вода, след което отцеждаме и изплакваме.

Разделяме броколито на малки розички, като нарязваме стъбълцата. Варим ги 5-6 мин в кипяща подсолена вода и също ги отцеждаме.

Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги задушаваме в разтопеното масло. Щом поомекнат, прибавяме броколито и нарязаната на кубчета шунка и ги позапържваме. После сипваме претритата през сито извара и настъргания пармезан. Подправяме с черен пипер и сол на вкус, прибавяме фарфалите и разбъркваме.

При непрекъснато бъркане загряваме на огъня, докато се разтопи пармезанът. Разпределяме в затоплени чинии за сервиране и поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало