Продукти:
• 400 г фетучини
• 3-4 с.л. зехтин
• 400 г шунка
• 30 г краве масло
• 3 жълтъка
• 250 г заквасена сметана
• 300 г гъби
• 1 глава лук
• 1 връзка магданоз
• индийско орехче
• черен пипер, сол
• настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Сваряваме фетучините в подсолена вода и ги отцеждаме.
Нарязваме лука на ситно, гъбите – на ивички, а шунката – на кубчета. Запържваме ги в разтопеното масло, подправяме с индийско орехче, черен пипер и сол и отстраняваме от огъня. Прибавяме по-голямата част от сметаната и разбъркваме.
На умерен огън разбиваме останалата сметана, като постепенно прибавяме жълтъците, наситнения магданоз и 3 с.л пармезан. Сипваме тази смес при фетучините и разбъркваме.
Разпределяме пастата в затоплени чинии, поливаме с гъбения сос и поръсваме обилно с пармезан.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...