Кулинарни рецепти » Фетучини с шунка и гъби

 Фетучини с шунка и гъби

Продукти:

• 400 г фетучини
• 3-4 с.л. зехтин
• 400 г шунка
• 30 г краве масло
• 3 жълтъка
• 250 г заквасена сметана
• 300 г гъби
• 1 глава лук
• 1 връзка магданоз
• индийско орехче
• черен пипер, сол
• настърган пармезан

Начин на приготвяне:

Сваряваме фетучините в подсолена вода и ги отцеждаме.

Нарязваме лука на ситно, гъбите – на ивички, а шунката – на кубчета. Запържваме ги в разтопеното масло, подправяме с индийско орехче, черен пипер и сол и отстраняваме от огъня. Прибавяме по-голямата част от сметаната и разбъркваме.

На умерен огън разбиваме останалата сметана, като постепенно прибавяме жълтъците, наситнения магданоз и 3 с.л пармезан. Сипваме тази смес при фетучините и разбъркваме.

Разпределяме пастата в затоплени чинии, поливаме с гъбения сос и поръсваме обилно с пармезан.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Начало