Кулинарни рецепти » Канeлони със спанак

 Канeлони със спанак

Продукти: (за 4 порции)

· 500 г спаначено пюре
· 2 сардинки от консерва
· 1 жълтък
· 1 1/2 к.ч. гъст бешамел
· 1 с.л. сметана
· черен пипер, сол

За канелоните:

· 300 г брашно
· 1 1/2 яйца
· гореща вода, сол

Начин на приготвяне:

Правим твърдо тесто от посочените за каналоните продукти. Разточваме тестото на тънки кори и ги оставяме да съхнат. Когато са почти изсъхнали, ги нарязваме н квадратчета със страна 10 см. Държим ги в навлажнена кърпа.

Разбиваме жълтъка с 1 к.ч. бешамел и ситно стритите сардинки. Прибавяме спаначеното пюре, черен пипер и сол на вкус.

Сваряваме каналоните в подсолена вода, оформяме ги като цилиндърчета и ги пълним със спаначената смес. Нареждаме ги в намаслена тавичка, заливаме с останалия бешамел, разреден със сметаната и печем в много гореща фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Начало