Кулинарни рецепти » Мамули

 Мамули

Продукти:

• 500 г брашно
• 1 ч.ч. вода
• 1/3 пакетче краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

От брашното, водата и малко сол замесваме твърдо тесто. Приготвяме от тестото мамули - малки фигурки с формата на мидени черупки.

Сваряваме мамулите в подсолена вода и ги отцеждаме като юфка. Заливаме ги с препърженото брашно и поднасяме.

Автор: Димитрина Чакърова

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Начало