Продукти: (за 4 порции)
· 260 г талятели
· 100 г краве масло
· 75 г маково семе
· сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пастата в подсолена вряща вода, отцеждаме и я връщаме на топлия котлон. Слагаме повече от половината масло, посоляваме и бъркаме, докато маслото се разтопи.
Сгорещяваме останалото масло и на умерен котлон пържим 3-4 мин маковото семена. Разпределяме пастата в топли чинии и отгоре поливаме с изпържения мак.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...