Продукти: (за 4 порции)
· 260 г талятели
· 100 г краве масло
· 75 г маково семе
· сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пастата в подсолена вряща вода, отцеждаме и я връщаме на топлия котлон. Слагаме повече от половината масло, посоляваме и бъркаме, докато маслото се разтопи.
Сгорещяваме останалото масло и на умерен котлон пържим 3-4 мин маковото семена. Разпределяме пастата в топли чинии и отгоре поливаме с изпържения мак.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...