Продукти:
• 400 г готови равиоли
• 200 г грах от консерва
• 2 глави лук
• 100 г краве масло
• 3 с.л. доматено пюре
• 250 г моркови
• 100 г пармезан
• 1 корен магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно магданозения корен и морковите и ги задушаваме в разтопеното масло. Щом поомекнат, прибавяме доматеното пюре, размито в малко топла вода, и продължаваме да задушаваме, докато зеленчуците омекнат напълно. Накрая прибавяме отцедения грах и отстраняваме от огъня.
Сваряваме отделно равиолите, отцеждаме ги и ги прибавяме към зеленчуковата смес. Подправяме с черен пипер и сол на вкус, разбъркваме и поръсваме с настъргания пармезан.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...