Продукти:
• 400 г готови равиоли
• 200 г грах от консерва
• 2 глави лук
• 100 г краве масло
• 3 с.л. доматено пюре
• 250 г моркови
• 100 г пармезан
• 1 корен магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно магданозения корен и морковите и ги задушаваме в разтопеното масло. Щом поомекнат, прибавяме доматеното пюре, размито в малко топла вода, и продължаваме да задушаваме, докато зеленчуците омекнат напълно. Накрая прибавяме отцедения грах и отстраняваме от огъня.
Сваряваме отделно равиолите, отцеждаме ги и ги прибавяме към зеленчуковата смес. Подправяме с черен пипер и сол на вкус, разбъркваме и поръсваме с настъргания пармезан.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...