Кулинарни рецепти » Равиоли с колбаси

 Равиоли с колбаси

Продукти:

• 1 ч.ч. брашно
• 4 яйца
• 60 г краве масло
• 150 г кашкавал
• 150 г шунка
• 200 г мек салам
• 1 с.л. бяло вино
• 1 щипка индийско орехче
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

От брашното, 3 яйца, индийското орехче, 1-2 с.л. вода, сол и черен пипер на вкус замесваме твърдо тесто, което оставяме да престои 1 час. Нарязваме колбасите на ситно и ги смесваме с половината от настъргания кашкавал, половината масло, виното, сол и черен пипер на вкус.

Разточваме тестото на тънка кора, която нарязваме на квадратчета. Слагаме в средата на всяко квадратче по малко от приготвената плънка, намазваме ги по края с последното разбито яйце и ги прегъваме по диагонала, като притискаме краищата, за да залепнат.

Завиваме равиолите с влажна кърпа и ги варим на порции в леко подсолена вода 1-2 минути след като изплуват на повърхността. Изваждаме ги с решетеста лъжица и ги слагаме в малка тавичка.

Заливаме с останалото разтопено масло, поръсваме с отделения кашкавал и слагаме за 2-3 мин в гореща фурна.

Автор: Екатерина Бонева

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало