Продукти:
• 400 г талиатели (1 пакет)
• 4 броя пилешки гърди без кожа
• 200 г бекон
• 200 г замразен грах
• 8 с.л. сухо бяло вино
• 2 с.л. зехтин
• 10 с.л. готварска сметана
• сол
Начин на приготвяне:
Загряваме зехтина в тиган с дебело дъно и сипваме нарязаните на кубчета пилешко и бекон. Пържим на силен огън 4-5 мин. като разбъркваме. Наливаме виното и кипваме на силен огън.
Варим, докато течността изври. Прибавяме размразения грах и сметаната и готвим още 3-4 мин.
Сваряваме пастата в подсолена вода, отцеждаме и я изсипваме в тигана при месото. Разбъркваме, загряваме 2-3 мин и сервираме веднага.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...