Продукти:
• 400 г талиатели (1 пакет)
• 4 броя пилешки гърди без кожа
• 200 г бекон
• 200 г замразен грах
• 8 с.л. сухо бяло вино
• 2 с.л. зехтин
• 10 с.л. готварска сметана
• сол
Начин на приготвяне:
Загряваме зехтина в тиган с дебело дъно и сипваме нарязаните на кубчета пилешко и бекон. Пържим на силен огън 4-5 мин. като разбъркваме. Наливаме виното и кипваме на силен огън.
Варим, докато течността изври. Прибавяме размразения грах и сметаната и готвим още 3-4 мин.
Сваряваме пастата в подсолена вода, отцеждаме и я изсипваме в тигана при месото. Разбъркваме, загряваме 2-3 мин и сервираме веднага.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...