Кулинарни рецепти » Талиатели с пилешко и бекон

 Талиатели с пилешко и бекон

Продукти:

• 400 г талиатели (1 пакет)
• 4 броя пилешки гърди без кожа
• 200 г бекон
• 200 г замразен грах
• 8 с.л. сухо бяло вино
• 2 с.л. зехтин
• 10 с.л. готварска сметана
• сол

Начин на приготвяне:

Загряваме зехтина в тиган с дебело дъно и сипваме нарязаните на кубчета пилешко и бекон. Пържим на силен огън 4-5 мин. като разбъркваме. Наливаме виното и кипваме на силен огън.

Варим, докато течността изври. Прибавяме размразения грах и сметаната и готвим още 3-4 мин.

Сваряваме пастата в подсолена вода, отцеждаме и я изсипваме в тигана при месото. Разбъркваме, загряваме 2-3 мин и сервираме веднага.

Автор: Петя Костова

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало