Продукти: (за 4 порции)
·	16 броя канелони
·	2 с.л. зехтин
·	300 г кайма
·	3 с.л. сметана
·	1 с.л. ситно нарязан магданоз
·	1 л гъст доматен сос
·	1 щипка захар
·	1 щипка индийско орехче
·	150 г кашкавал
·	черен пипер, сол 
Начин на приготвяне:
Сваряваме канелоните в подсолена вода и ги отцеждаме. З
агряваме зехтина на умерен котлон и пържим каймата като бъркаме непрекъснато за да се раздроби. Подправяме със сол, черен пипер и ситен магданоз. Сваляме от котлона и прибавяме 2 с.л. доматен сос, сметаната и настърганото индийско орехче. Разбъркваме добре. Щприцоваме тази смес във вътрешността на макаронените тръбички. 
В намаслена тавичка наливаме пласт доматен сос, който сме подправили със сол, захар и черен пипер и подреждаме макароните. Отгоре ги заливаме пак с доматен сос. Наръсваме с настъргания кашкавал и печем 10 мин на 200°С, докато кашкавалът поруменее. 
 
              Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
 
              Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
 
              Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
 
              Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...