Продукти за тестото: 
·	4 ч.ч. брашно
·	4 яйца
За плънката:
·	средата на 1 къдрава маруля
·	250 г извара
·	1 с.л. зехтин
·	1 яйце
·	4-5 с.л. настърган пармезан
·	60 г краве масло
·	черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното със 1 щипка сол. Правим в средата “кладенче” и изливаме вътре леко разбитите яйца. Прибавяме много малко топла вода и месим 15 мин - до получаването на гладко тесто. 
Нарязваме марулята на тънки ивички, посоляваме и задушаваме в зехтина, докато омекне. Сваляме от огъня и оставяме да изстине. Прибавяме изварата и подправяме с черен пипер. 
Разточваме тестото на тънка кора и изрязваме квадратчета или кръгове. Пълним ги с плънката, прегъваме краищата, прищипваме хубаво и ги намазваме с яйце, за да не се разтворят по време на варенето. 
Възвираме голямо количество подсолена вода, пускаме равиолите и ги варим, докато изплуват. Заливаме ги с разтопеното масло и ги поръсваме с настъргания пармезан. 
 
              Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
 
              Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
 
              Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
 
              Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...