Кулинарни рецепти » Равиоли с маруля

 Равиоли с маруля

Продукти за тестото:

· 4 ч.ч. брашно
· 4 яйца

За плънката:

· средата на 1 къдрава маруля
· 250 г извара
· 1 с.л. зехтин
· 1 яйце
· 4-5 с.л. настърган пармезан
· 60 г краве масло
· черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното със 1 щипка сол. Правим в средата “кладенче” и изливаме вътре леко разбитите яйца. Прибавяме много малко топла вода и месим 15 мин - до получаването на гладко тесто.

Нарязваме марулята на тънки ивички, посоляваме и задушаваме в зехтина, докато омекне. Сваляме от огъня и оставяме да изстине. Прибавяме изварата и подправяме с черен пипер.

Разточваме тестото на тънка кора и изрязваме квадратчета или кръгове. Пълним ги с плънката, прегъваме краищата, прищипваме хубаво и ги намазваме с яйце, за да не се разтворят по време на варенето.

Възвираме голямо количество подсолена вода, пускаме равиолите и ги варим, докато изплуват. Заливаме ги с разтопеното масло и ги поръсваме с настъргания пармезан.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало