Кулинарни рецепти » Канелони със сирене и извара

 Канелони със сирене и извара

Продукти: (за 4 порции)

· 350 г брашно
· 3 яйца
· 1 щипка сол

За плънката:

· 200 г сирене
· 200 г извара
· 100 г пушено месо
· 300 г обелени и настъргани домати
· 1 яйце
· 60 г краве масло
· 100 г кашкавал
· 1 с.л. ситно нарязан босилек
· черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

От брашното, яйцата, солта и малко хладка вода омесваме средно твърдо тесто. Покриваме с кърпа и оставяме да отлежи 30 мин. Разточваме го на тънка кора и изрязваме квадратчета със страна 8-10 см. Сваряваме ги в голямо количество подсолена вода. Изваждаме ги, когато изплуват. Оставяме ги да се отцедят и изстинат.

Нарязваме сиренето на кубчета и го смесваме с изварата, разбитото яйце и ситно нарязаното месо. Разбъркваме сместа много добре.

Загряваме половината масло и запържваме настърганите домати. Подправяме с босилек, черен пипер и сол на вкус, доливаме малко топла вода и варим 20 мин на слаб огън.

Разпределяме сиренето върху канелоните, навиваме ги на рулца и ги нареждаме в намаслена тавичка. Заливаме ги с доматения сос, слагаме тук там парченца от останалото масло и поръсваме с настъргания кашкавал. Печем 20 мин в силно загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало