Кулинарни рецепти » Канелони със сирене и извара

 Канелони със сирене и извара

Продукти: (за 4 порции)

· 350 г брашно
· 3 яйца
· 1 щипка сол

За плънката:

· 200 г сирене
· 200 г извара
· 100 г пушено месо
· 300 г обелени и настъргани домати
· 1 яйце
· 60 г краве масло
· 100 г кашкавал
· 1 с.л. ситно нарязан босилек
· черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

От брашното, яйцата, солта и малко хладка вода омесваме средно твърдо тесто. Покриваме с кърпа и оставяме да отлежи 30 мин. Разточваме го на тънка кора и изрязваме квадратчета със страна 8-10 см. Сваряваме ги в голямо количество подсолена вода. Изваждаме ги, когато изплуват. Оставяме ги да се отцедят и изстинат.

Нарязваме сиренето на кубчета и го смесваме с изварата, разбитото яйце и ситно нарязаното месо. Разбъркваме сместа много добре.

Загряваме половината масло и запържваме настърганите домати. Подправяме с босилек, черен пипер и сол на вкус, доливаме малко топла вода и варим 20 мин на слаб огън.

Разпределяме сиренето върху канелоните, навиваме ги на рулца и ги нареждаме в намаслена тавичка. Заливаме ги с доматения сос, слагаме тук там парченца от останалото масло и поръсваме с настъргания кашкавал. Печем 20 мин в силно загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало