Кулинарни рецепти » Канелони дженовезе

 Канелони дженовезе

Продукти:

• 1 опаковка канелони
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 2 с.л. зехтин
• 300 г замразен спанак
• 150 г настърган кашкавал
• 250 г прясно сирене
• 3 яйца
• 1 ч.ч. доматен сок
• 1 к.ч. пилешки бульон
• босилек
• индийско орехче
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Попарваме за кратко време канелоните в подсолена вода и ги отцеждаме.

Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в зехтина. Щом поомекнат, прибавяме спанака и задушаваме на умерен котлон. Накрая подправяме с индийско орехче, черен пипер и сол и оттегляме от огъня.

Изчакваме спанакът да се изстине и добавяме част от настъргания кашкавал, наситненото сирене и разбитите яйца. Напълваме канелоните с тази смес и ги нареждаме в намаслена тавичка за печене.

Смесваме доматения сок с пилешкия бульон и заливаме канелоните. Поръсваме с останалия настърган кашкавал и печем 35 мин в умерено загрята фурна.

Украсяваме готовата паста с листенца пресен босилек и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало