Кулинарни рецепти » Канелони дженовезе

 Канелони дженовезе

Продукти:

• 1 опаковка канелони
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 2 с.л. зехтин
• 300 г замразен спанак
• 150 г настърган кашкавал
• 250 г прясно сирене
• 3 яйца
• 1 ч.ч. доматен сок
• 1 к.ч. пилешки бульон
• босилек
• индийско орехче
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Попарваме за кратко време канелоните в подсолена вода и ги отцеждаме.

Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в зехтина. Щом поомекнат, прибавяме спанака и задушаваме на умерен котлон. Накрая подправяме с индийско орехче, черен пипер и сол и оттегляме от огъня.

Изчакваме спанакът да се изстине и добавяме част от настъргания кашкавал, наситненото сирене и разбитите яйца. Напълваме канелоните с тази смес и ги нареждаме в намаслена тавичка за печене.

Смесваме доматения сок с пилешкия бульон и заливаме канелоните. Поръсваме с останалия настърган кашкавал и печем 35 мин в умерено загрята фурна.

Украсяваме готовата паста с листенца пресен босилек и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Начало