Кулинарни рецепти » Ястия с риба » Ястия в тенджера

Ястия с риба:

Зелеви сарми с риба

Продукти: • 600 г рибна кайма или нарязано на ситно рибно месо • 8 с. л. ориз • 1 глава лук • 100 г извара • 1 яйце • 10 с. л. олио • 2 с. л. брашно • 3 с. л. сметана • лимонов сок • 1 връзка копър • черен пипер, сол • зелеви листа Начин на пригот...

Кавърма кебап

Продукти: (за 5 порции) • 750 г филе от скумрия • 1 ч.ч. олио • 3-4 стръка праз • 1 ч.л. червен пипер • 1 ч.л. доматено пюре • 2 с.л. червено вино • 5 люти чушки • магданоз, суха чубрица • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обезкостяваме рибата и...

Кавърма от риба

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг по-едра риба • 1 к.ч. олио • 2 стръка праз • 1 ч.л. червен пипер • 1 с.л. доматено пюре • 1 ч.ч. червено вино • 2 с.л. ситно нарязан магданоз • сол Начин на приготвяне: Отстраняваме кожата и костите, посоляваме и изпържв...

Калкан Фламбе

Продукти: • 1 калкан (около 1-1,5 кг) • 30 г краве масло • 1 скилидка чесън • 1 глава лук • 1 малък морков • 50 мл коняк • 1 с.л. доматено пюре • 500 мл бяло вино • 8 дафинови листа • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме ри...

Калкан в масло

Продукти: (за 4 порции) • 1 калкан /около 1 кг/ • 4 картофа • 2 моркова • 1 парче целина • 60 г краве масло • 3-4 с.л. олио • черен пипер на зърна • магданоз, сол Начин на приготвяне: Нарязваме калкана на порции, които слагаме в тенджера. Наливаме 1...

Калкан с ориз

Продукти: (за 4 порции) • 600 г калкан • 600 г домати • 300 г ориз • 1 парченце целина • 1 морков • 1 голяма глава лук • босилек, мащерка • чесън, магданоз • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Нарязваме рибата на малки парч...

Каша с риба

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг по-едра речна риба • 150 г брашно • 1 глава чесън • 1 с.л. оцет • сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Нарязваме рибата на парчета и я оставяме да се отцеди. Посоляваме и изпържваме парчетата в сгорещеното олио. ...

Кебап от мерлуза с арпаджик

Продукти: (за 5 порции) • 1 кг филе от мерлуза • 1,5 к.ч. олио • 1 ч.л. разтопено краве масло • 1-2 глави чесън • 500 г арпаджик • 1 глава чесън • 1 с.л. брашно • 1 к.ч. вино • 200 г гъби • 1 равна ч.л. червен пипер • 1 ч.л. доматено пюре • чубрица, маг...

Кефал в доматен сос

Продукти: (за 4 порции) • 2 по-малки кефала • 3-4 с.л. ситно нарязан магданоз • 1 к.ч. олио • сол За соса: • 4-5 домата • 2 с.л. брашно • 4-5 с.л. олио • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Посоляваме рибата...

Маринована скумрия

Продукти: (за 4-5 порции) • 1,5 кг филе от скумрия • 250 г лук • 250 г моркови • 50 мл оцет • 100 мл соев сос • 100 мл водка • 1 к.ч. олио • 3-4 с.л. брашно • сокът от 1 лимон Начин на приготвяне: Нарязваме филето на парчета, които овалваме в брашно...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчета • 2 с.л. магданоз • мащерка • черен пипер • сол Начин на приготвя...

Мора

Продукти: (за 4-5 порции) • 600-700 г дребна речна риба • 6-7 речни рака • 5-6 сухи червени чушки • 5-6 домата • 1 връзка магданоз • 1 малка глава целина • сол Начин на приготвяне: Почистваме рибата и раците и ги изпичаме на скара. Нарязваме целин...

Ориз по филипински

Продукти: • 2 ч.ч. ориз • 4 ч.ч. вода • 2-3 карамфилчета • 7-8 зърна черен пипер • 250 г сварено филе от морска риба /охладено/ • 2 резена ананас • 2 банана • 1 лимон • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.л. каперси • сол Начин на приготвяне: Сваряваме о...

Попска яхния с риба

Продукти: (за 5 порции) • 1 кг прясна риба • 500 г арпаджик • 1 к.ч. олио • 1 ч.л. доматено пюре • 1 с.л. брашно • 1 ч.ч. червено вино • 10-12 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • лимонов сок, сол Начин на приготвяне: Нарязваме рибата на порции и я ...

Пушена скумрия с доматен сос

Продукти: (за 2 порции) • 1 пушена скумрия • 3 домата • 1 глава чесън • 2 с.л. олио • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Обелваме кожата на рибата и я разрязваме на две надлъжно на гърба, като внимаваме ножа да се движи плътно до гръбната кост. Изрязваме жъл...

Пълнени пиперки с риба

Продукти: (за 4 порции) • 500 г рибно филе • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. ориз • 4-5 с.л. олио • 5-6 домата • 12 пиперки “Долма” • лимонов сок, оцет • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Прекарваме рибата през месомелачка, наръсваме с оцет и со...

Пълнени чушки със сардини

Продукти: • 8 чушки • 1 консерва сардини в растително масло • 2 ч.ч. сварен ориз • 1 твърдо сварено яйце • 1 к.ч. зехтин • лимонов сок • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Измиваме чушките и ги почистваме от семената. Разделяме...

Пъстърва с вино

Продукти: (за 4 порции) • 800 г пъстърва • 1-2 с.л. брашно • сол • олио за пържене За соса: • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 2 с.л. разтопено краве масло • 1 ч.л. доматено пюре • 1,5 ч.ч. сухо бяло вино • 2 с.л. коняк • 1 к.ч. бульон или вода ...

Пъстърва с гъби

Продукти: (за 2 порции) • 2 пъстърви • 2 с.л. брашно • 150 г стерилизирани гъби • 1 к.ч. сухо бяло вино • 30 г краве масло • черен пипер, сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Натриваме рибите отвътре и отвън със сол и черен пипер, овалваме ги в бр...

Пъстърва с лук

Продукти: (за 2 порции) • 2 пъстърви • 30 г краве масло • 2 с.л. олио • 1 малка глава лук • 2 скилидки чесън • 1 ч.л. лимонов сок • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Разрязваме рибите по дължина на две. Натриваме ги с черен пипер и сол и ги изпържва...

Пъстърва с яйчен сос

Продукти: (за 2 порции) • 500 г изчистена пъстърва • 1 глава лук • 1 ч.ч. оцет • 3-4 зърна бахар • 7-8 зърна черен пипер • 1 резенче целина • 3 яйца • 1 ч.ч. бяло сухо вино • 2 с.л. масло • 1 с.л. брашно • сол и смлян черен пипер • ситно нарязан магдано...

Пъстърва със сос

Продукти: (за 4 порции) • 500 г филе от пъстърва • 1 ч.ч. оцет • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 5-6 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 корен магданоз • 1 морков • 1 парче целина • 2 жълтъка • 1 к.ч. бяло вино • 1 с.л. брашно • сол Начин н...

Рагу от риба

Продукти: (за 5 порции) • 1 кг мерлуза без глави • 1 ч.ч. олио • 3-4 глави лук • 500 г картофи • 3-4 моркова • 10-15 гъби • 2 с.л. брашно • 1 ч.л. доматено пюре • магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме рибата, нарязваме я на ...

Рагу от скумрия

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг скумрия без глави • 1-2 глави лук • 1 ч.ч. бяло вино • 3-4 домата • 2-3 с.л. олио • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме рибите на парчета и ги запържваме 1-2 мин в сгорещената мазнина. Прибавяме ситно н...

назаднапред
Начало