Продукти: (за 2 порции)
• 500 г изчистена пъстърва
• 1 глава лук
• 1 ч.ч. оцет
• 3-4 зърна бахар
• 7-8 зърна черен пипер
• 1 резенче целина
• 3 яйца
• 1 ч.ч. бяло сухо вино
• 2 с.л. масло
• 1 с.л. брашно
• сол и смлян черен пипер
• ситно нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
Варим рибата около 15 мин заедно с подправките и изчистените и нарязани на парченца зеленчуци. Наливаме оцета, изгасваме котлона и я оставяме да постои половин час.
Възвираме и варим още 5-6 мин. Отцеждаме я и я нареждаме в подходяща плитка чиния.
Правим светла запръжка от маслото и брашното, която разреждаме с бялото вино на хомогенна каша. Оставяме я да поври 5-6 мин. Подправяме с черен пипер и сол и я застройваме с разбитите с лимоновия сок яйца.
Заливаме рибата с тази каша, наръсваме обилно с магданоз и консумираме веднага.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...