Кулинарни рецепти » Пъстърва с яйчен сос

 Пъстърва с яйчен сос

Продукти: (за 2 порции)

• 500 г изчистена пъстърва
• 1 глава лук
• 1 ч.ч. оцет
• 3-4 зърна бахар
• 7-8 зърна черен пипер
• 1 резенче целина
• 3 яйца
• 1 ч.ч. бяло сухо вино
• 2 с.л. масло
• 1 с.л. брашно
• сол и смлян черен пипер
• ситно нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

Варим рибата около 15 мин заедно с подправките и изчистените и нарязани на парченца зеленчуци. Наливаме оцета, изгасваме котлона и я оставяме да постои половин час.

Възвираме и варим още 5-6 мин. Отцеждаме я и я нареждаме в подходяща плитка чиния.

Правим светла запръжка от маслото и брашното, която разреждаме с бялото вино на хомогенна каша. Оставяме я да поври 5-6 мин. Подправяме с черен пипер и сол и я застройваме с разбитите с лимоновия сок яйца.

Заливаме рибата с тази каша, наръсваме обилно с магданоз и консумираме веднага.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Начало