Кулинарни рецепти » Риба тон по ориенталски

 Риба тон по ориенталски

Продукти:

• 1,2 кг риба тон или друга по-мазна риба
• 2 моркова
• 1 стрък целина
• 2 глави лук
• 1 к. ч. грах от консерва
• 2 домата
• къри, шафран или куркума
• 10 филета аншоа
• 1 лимон
• мащерка
• дафинов лист
• бяло вино
• олио
• сол
• червен пипер
• черен пипер на зърна

Начин на приготвяне:

Разрязваме рибата и я напълваме с рибките аншоа. Овкусяваме със сол, черен пипер, мащерка и дафинов лист и заливаме с бялото вино. Оставяме да постои така около 1 час.

Отделно нарязваме морковите, целината и лука и ги задушаваме в малко олио. Прибавяме ситно нарязаните домати и граха. Поръсваме с къри и шафран.

Отцеждаме рибата след като е престояла в маринатата и я запържваме от двете страни в 2-3 с. л. олио. Прибавяме я към зеленчуците заедно с маринатата и оставяме да се задушава на тих огън около 30 минути.

Преди сервиране заливаме с лимонов сок.

Автор: Антоанета Стефанова

Представяме Ви:

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало