Продукти: 
•	1,2 кг риба тон или друга по-мазна риба
•	2 моркова
•	1 стрък целина
•	2 глави лук
•	1 к. ч. грах от консерва
•	2 домата
•	къри, шафран или куркума
•	10 филета аншоа
•	1 лимон
•	мащерка
•	дафинов лист
•	бяло вино
•	олио
•	сол
•	червен пипер
•	черен пипер на зърна
Начин на приготвяне:
Разрязваме рибата и я напълваме с рибките аншоа. Овкусяваме със сол, черен пипер, мащерка и дафинов лист и заливаме с бялото вино. Оставяме да постои така около 1 час. 
Отделно нарязваме морковите, целината и лука и ги задушаваме в малко олио. Прибавяме ситно нарязаните домати и граха. Поръсваме с къри и шафран. 
Отцеждаме рибата след като е престояла в маринатата и я запържваме от двете страни в 2-3 с. л. олио. Прибавяме я към зеленчуците заедно с маринатата и оставяме да се задушава на тих огън около 30 минути. 
Преди сервиране заливаме с лимонов сок.
 
              Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
 
              Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
 
              Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
 
              Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...