Продукти:
• 1,2 кг риба тон или друга по-мазна риба
• 2 моркова
• 1 стрък целина
• 2 глави лук
• 1 к. ч. грах от консерва
• 2 домата
• къри, шафран или куркума
• 10 филета аншоа
• 1 лимон
• мащерка
• дафинов лист
• бяло вино
• олио
• сол
• червен пипер
• черен пипер на зърна
Начин на приготвяне:
Разрязваме рибата и я напълваме с рибките аншоа. Овкусяваме със сол, черен пипер, мащерка и дафинов лист и заливаме с бялото вино. Оставяме да постои така около 1 час.
Отделно нарязваме морковите, целината и лука и ги задушаваме в малко олио. Прибавяме ситно нарязаните домати и граха. Поръсваме с къри и шафран.
Отцеждаме рибата след като е престояла в маринатата и я запържваме от двете страни в 2-3 с. л. олио. Прибавяме я към зеленчуците заедно с маринатата и оставяме да се задушава на тих огън около 30 минути.
Преди сервиране заливаме с лимонов сок.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...