Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 шаран /около 1,5-2 кг/
• 3 с.л. галета
• 1 дафинов лист
• 2 с.л. оцет
• 1 бутилка светла бира
• 1 глава лук
• 1 лимон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на парчета, слагаме я в тенджера и заливаме с бирата и оцета. Варим на тих огън около 20 мин.
Добавяме галетата, ситно нарязания лук, обелената половинка лимон, дафиновия лист, черен пипер и сол на вкус.
Когато шаранът се свари, нареждаме парчетата в чиния за сервиране и заливаме със соса от варенето, който преди това сме пасирали.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...