Кулинарни рецепти » Рибен кебап в гърне

 Рибен кебап в гърне

Продукти:

• 1 кг риба
• 1/2 ч.ч. олио
• 2 с.л. масло
• 3 глави лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 1-2 с.л. брашно
• 3 люти чушки
• половин връзка магданоз
• черен и червен пипер
• джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме, измиваме и нарязваме рибата на парчета. Слагаме я заедно с лютото чушле в глинен гювеч.

Отделно задушаваме нарязания лук, поръсваме с брашното, добавяме доматеното пюре и малко вода.

Всичко това изсипваме върху рибата. Посоляваме и похлупваме. Замазваме капака с тесто. Задушаваме ястието около 40 минути.

Автор: Елена Николова

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало