Продукти: (за 4 порции)
4 малки скумрии
3-4 с.л. олио
200 г заквасена сметана
1 глава лук
1-2 скилидки чесън
1 ч.л. червен пипер
сокът от половин лимон
сол
Начин на приготвяне:
Отстраняваме главите и перките на рибите, почистваме ги и ги осоляваме.
Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги запържваме в сгорещената мазнина. Щом станат прозрачни, поръсваме червения пипер, капваме малко лимонов сок, слагаме скумриите, захлупваме и задушаваме до омекване.
Накрая сипваме сметаната и готвим още 5-6 мин.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...