Продукти: (за 4 порции)
•	500 г сафрид
•	3-4 глави лук
•	3-4 с.л. олио
•	1 с.л. брашно
•	1 ч.л. доматено пюре
•	магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме много ситно лука и го запържваме в олиото и малко вода до златист цвят, след което прибавяме 1 ч.ч. гореща вода. Когато сместа възври, слагаме изчистените, обезглавени и осолени рибки. 
Размиваме доматеното пюре в малко вода и го прибавяме към яхнията. Когато яхнията е почти готова добавяме размитото в студена вода брашно и ситно нарязания магданоз.
 
              Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
 
              Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
 
              Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
 
              Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...