Кулинарни рецепти » Задушен шаран с яйчен сос

 Задушен шаран с яйчен сос

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг шаран
• 3 глави лук
• 2 моркова
• 10 зърна черен пипер
• 5-6 клончета магданоз
• 1 к.ч. червено вино
• 3 с.л. разтопено краве масло
• сокът от 1 лимон
• 1 с.л. брашно
• 2 жълтъка
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на порции и посоляваме.

Слагаме в широка тенджера нарязания на колелца лук и магданозените клончета, а също така черния пипер и нарязаните на кръгчета моркови. Прибавяме рибата, виното, 1 ч.ч. вода, лимоновия сок и 1 1/2с.л. от разтопеното масло. Захлупваме и задушаваме на тих огън 30-40 мин.

Изваждаме рибата в чиния и я оставяме в леко затоплена фурна, а към продуктите в тенджерата прибавяме останалото масло, размесено с брашното. Варим още 6-7 мин.

Отстраняваме от огъня, прецеждаме соса и подправяме с разбитите жълтъци. Отново прецеждаме соса и заливаме шарана с него преди да сервираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Начало