Продукти:
• 100 г ориз (по възможност кафяв)
• 350 г филе от сьомга
• 3 връзки пресен лук
• 200 г заквасена сметана
• 150 мл рибен бульон
• 1 лимон
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза в подсолена вода. Измиваме филето със студена вода, подсушаваме и го поръсваме със сока от половин лимон.
Кипваме рибения бульон и в него варим около 8 минути филето, изваждаме и го оставяме на топло.
Разбитата сметана изливаме в бульона и оставяме да ври на лек огън до намаляване на обема до 2/3. Подправяме със сол, пипер и лимонов сок.
Нарязваме лука на ситно и го прибавяме към соса. В чиния сипваме ориз, върху него слагаме филе и поливаме със зелен сос.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...