Кулинарни рецепти » Филе от сьомга със зелен сос

 Филе от сьомга със зелен сос

Продукти:

• 100 г ориз (по възможност кафяв)
• 350 г филе от сьомга
• 3 връзки пресен лук
• 200 г заквасена сметана
• 150 мл рибен бульон
• 1 лимон
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме ориза в подсолена вода. Измиваме филето със студена вода, подсушаваме и го поръсваме със сока от половин лимон.

Кипваме рибения бульон и в него варим около 8 минути филето, изваждаме и го оставяме на топло.

Разбитата сметана изливаме в бульона и оставяме да ври на лек огън до намаляване на обема до 2/3. Подправяме със сол, пипер и лимонов сок.

Нарязваме лука на ситно и го прибавяме към соса. В чиния сипваме ориз, върху него слагаме филе и поливаме със зелен сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало