Продукти: (за 2 порции)
• 2 пъстърви
• 2 с.л. брашно
• 150 г стерилизирани гъби
• 1 к.ч. сухо бяло вино
• 30 г краве масло
• черен пипер, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Натриваме рибите отвътре и отвън със сол и черен пипер, овалваме ги в брашното и пържим в силно сгорещено олио по 2 мин от всяка стана.
Прибавяме отцедените стерилизирани гъби, поръсваме още малко сол и черен пипер, наливаме виното и оставяме ястието да ври, докато се изпари водата. Накрая заливаме рибите с разтопеното масло и поднасяме.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...