Кулинарни рецепти » Задушена риба с ябълки и моркови

 Задушена риба с ябълки и моркови

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг тлъста риба
• 1-2 кисели ябълки
• 2 моркова
• 1 глава лук
• 1-2 к.ч. олио
• 1 дафинов лист
• 1 ч.ч. бяло вино
• лимонов сок
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на порции, посоляваме и поръсваме с лимонов сок и черен пипер. Оставяме да престои 2-3 часа.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в половината олио заедно с настърганите ябълки и моркови.

В останалото олио задушаваме рибата 5-6 мин, след което я изсипваме при зарзавата заедно с мазнината. Наливаме виното, прибавяме дафиновия лист, захлупваме и задушаваме още 15-20 мин на слаб огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало