Кулинарни рецепти » Попска яхния с риба

 Попска яхния с риба

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг прясна риба
• 500 г арпаджик
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. червено вино
• 10-12 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на порции и я осоляваме.

Обелваме арпаджика и го задушаваме в олиото и малко вода. Прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода, и брашното, също размито във вода. Наливаме виното и 1 ч.ч. топла вода. Варим на умерен огън.

Щом лукчетата омекнат, прибавяме рибата, черния пипер, дафиновия лист, лимонов сок и сол на вкус. Варим 10 мин на силен огън, намаляваме огъня и доваряваме ястието.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Начало