Кулинарни рецепти » Попска яхния с риба

 Попска яхния с риба

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг прясна риба
• 500 г арпаджик
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. червено вино
• 10-12 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на порции и я осоляваме.

Обелваме арпаджика и го задушаваме в олиото и малко вода. Прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода, и брашното, също размито във вода. Наливаме виното и 1 ч.ч. топла вода. Варим на умерен огън.

Щом лукчетата омекнат, прибавяме рибата, черния пипер, дафиновия лист, лимонов сок и сол на вкус. Варим 10 мин на силен огън, намаляваме огъня и доваряваме ястието.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало