Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг риба
• 3 глави лук
• 3-4 кисели краставички
• 4-5 домата
• 1 к.ч. олио
• 1 лимон
• 2 дафинови листа
• 10-12 зрънца черен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на порции и посоляваме. Слагаме я в тенджера заедно с лука, нарязан на филийки, киселите краставички, нарязани на парченца, лимона, нарязан на колелца, обелените и настъргани домати, черния пипер и ситно нарязания магданоз.
Наливаме олиото и 1 к.ч. топла вода. Посоляваме, захлупваме и задушаваме отначало на умерен, а след това на слаб огън.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...