Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг риба
• 3 глави лук
• 3-4 кисели краставички
• 4-5 домата
• 1 к.ч. олио
• 1 лимон
• 2 дафинови листа
• 10-12 зрънца черен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на порции и посоляваме. Слагаме я в тенджера заедно с лука, нарязан на филийки, киселите краставички, нарязани на парченца, лимона, нарязан на колелца, обелените и настъргани домати, черния пипер и ситно нарязания магданоз.
Наливаме олиото и 1 к.ч. топла вода. Посоляваме, захлупваме и задушаваме отначало на умерен, а след това на слаб огън.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...