Кулинарни рецепти » Риба с рак и ананас

 Риба с рак и ананас

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г филе от морска риба
• 100 г консервирано месо от раци
• 100 мл сок от ананас
• 1 пресен ананас
• 3 с.л. олио
• 2 ч.л. къри
• 100 мл рибен бульон
• 100 мл течна сметана
• 1 ч.л. нишесте
• 1 щипка захар
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме ананаса и го разрязваме на 8 резена, които нарязваме на тънки филийки. Пускаме ги в сгорещеното олио и леко ги запържваме. Поръсваме с кърито и задушаваме 5-6 мин на слаб огън. След това наливаме рибния бульон и сметаната и варим още 5 мин на слаб огън.

Отделно заливаме рибното филе с ананасовия сок и го оставяме да кисне 10-15 мин. После го отцеждаме, нарязваме го на малки парченца и поръсваме с черен пипер и сол.

Размиваме нишестето в ананасовия сок, останал от рибата, и го сипваме в бульона с ананаса. Възвираме така приготвения сос на огъня и пускаме в него рибата и нарязаното рачешко месо. Захлупваме и задушаваме 5-6 мин. Накрая подправяме със захар, черен пипер и сол и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Начало