Кулинарни рецепти » Риба със зрял фасул

 Риба със зрял фасул

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г филе от морска риба
• 1 ч.ч. бял фасул
• 1-2 глави лук
• 1-2 скилидки чесън
• 3-4 с.л. зехтин
• 50 г краве масло
• 12 тънки филийки от багета (франзела)
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода, след което го варим в подсолена вода, докато поомекне. Нарязваме рибата на хапки и я варим в малко количество подсолена вода до полуготовност, а после отцеждаме.

Запържваме ситно нарязания лук и счукания чесън в смес от зехтина маслото. Добавяме 2 с.л. от отцедения фасул, размачкваме ги с дървена лъжица и също ги запържваме.

Сипваме рибата и останалия фасул, разреждаме с малко бульон от рибата, подправяме с черен пипер и сол на вкус и задушаваме 10-15 мин на тих огън. Поднасяме горещото ястие с изпържените хлебни филийки.

Автор: Антоанета Стефанова

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало