Продукти: (за 4 порции)
• 500 г филе от морска риба
• 1 ч.ч. бял фасул
• 1-2 глави лук
• 1-2 скилидки чесън
• 3-4 с.л. зехтин
• 50 г краве масло
• 12 тънки филийки от багета (франзела)
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода, след което го варим в подсолена вода, докато поомекне. Нарязваме рибата на хапки и я варим в малко количество подсолена вода до полуготовност, а после отцеждаме.
Запържваме ситно нарязания лук и счукания чесън в смес от зехтина маслото. Добавяме 2 с.л. от отцедения фасул, размачкваме ги с дървена лъжица и също ги запържваме.
Сипваме рибата и останалия фасул, разреждаме с малко бульон от рибата, подправяме с черен пипер и сол на вкус и задушаваме 10-15 мин на тих огън. Поднасяме горещото ястие с изпържените хлебни филийки.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...